Dip af stegt hvidløg, spinat, citron og cashew
Denne dip med nødde- og hvidløgssmag til brød og grøntsager gør hverdagsmaden lidt bedre.
Dip af stegt hvidløg, spinat, citron og cashew
Denne dip med nødde- og hvidløgssmag til brød og grøntsager gør hverdagsmaden lidt bedre.
Redskaber
Ingredienser
25 g Basilikumblade
1 hvidløg
200 g rå cashewnødder
100 g babyspinatblade
2 spsk. citronsaft
1 tsk. havsalt
60 ml olivenolie
Trin for trin
Forvarm ovnen til 190°, og pak hvidløget ind i folie. Læg dem på en bageplade, og bag i 35-40 minutter, eller indtil de er bløde. Tag det ud af ovnen, og lad det køle helt af.
Sæt universalklingen på foodprocessoren. Skær toppen af hvidløget af, og pres det ristede hvidløg ud i en arbejdsskål. Tilføj halvdelen af cashewnødderne. Bland ved lav hastighed, indtil det er grofthakket. Tilsæt spinat, og bland ved lav hastighed, indtil det er finthakket. Skrab arbejdsskålen.
Tilsæt basilikum, og bland ved lav hastighed, indtil blandingen bliver til en pasta. Mens foodprocessoren kører på lav hastighed, skal du tilsætte citronsaft, salt og olie gennem påfyldningstragten i en jævn strøm. Fortsæt, indtil blandingen er godt blandet. Tilsæt de resterende cashewnødder, og tryk 4-5 gange, eller indtil blandingen er grofthakket og dippen er blevet tykkere.
Hæld blandingen over i en serveringsskål, og servér med friske grøntsagsstænger eller grillet fladbrød.