Engelske scones
Den engelske klassiker, scones, kan nydes til morgenmaden eller eftermiddagsteen.
Engelske scones
Den engelske klassiker, scones, kan nydes til morgenmaden eller eftermiddagsteen.
Redskaber
Ingredienser
240 g selvhævende mel
2/3 tsk bagepulver
1 knivspids salt
2 spsk sukker
60 g smør
120 ml varm mælk
1 æg
Trin for trin
Kom melet i køkkenmaskinens skål.
Tilsæt bagepulver, salt, sukker og smørtern.
Fastgør fladpiskeren, og indstil hastigheden til 2. Bland det i 2 minutter.
Tilsæt langsomt den varme mælk, mens køkkenmaskinen kører. Bland i yderligere to minutter.
Kom dejen over på den melede overflade, og fold den 3 gange, indtil den er glat.
Rul dejen ud, indtil den er ca. 3 cm tyk. Brug en rund kageudstikker på ca. 5 cm, og skær dine scones ud.
Put dem på en bageplade med bagepapir. Pisk et æg, og pensl toppen af dine scones med æggemassen.
Bages i 10-12 minutter ved 220 °C i en forvarmet ovn, eller indtil den er hævet og gylden ovenpå.
Servér med citronskal og clotted cream.