Enkel formkage
Denne traditionelle engelske formkage er en lækkerbisken til eftermiddagsteen.
Enkel formkage
Denne traditionelle engelske formkage er en lækkerbisken til eftermiddagsteen.
Redskaber
Ingredienser
225 g blødt smør
225 g strøsukker
4 store æg
225 g selvhævende mel
60 ml mælk
225 g fløde
120 g hindbærmarmelade
Trin for trin
Kom det bløde smør og sukker i skålen til køkkenmaskinen. Fastgør trådpiskeriset, og pisk ved hastighed 4, indtil massen er lys og luftig.
Tilsæt æg, mel og mælk, og pisk det ved hastighed 2 i 30 sekunder. Øg hastigheden til 4, og pisk i 2 minutter.
Fordel blandingen i to springforme på 18 cm.
Bag i midten af ovnen i 25-30 minutter ved 180 °C, indtil du kan prikke midt i kagen med en strikkepind, uden at dejen hænger ved. Lad kagerne køle af, og fjern dem så fra springformerne.
Kom den resterende piskefløde i skålen til køkkenmaskinen med trådpiskeriset monteret. Pisk fløden op ved hastighed 8.
Fyld formkagen med flødeskum og hindbærmarmelade, og drys derefter toppen med flormelis.