Skip the navigation

Enkel formkage

KitchenAid-kok

Denne traditionelle engelske formkage er en lækkerbisken til eftermiddagsteen.

Import-Recipe - Basic sponge cake

Enkel formkage

KitchenAid-kok

Denne traditionelle engelske formkage er en lækkerbisken til eftermiddagsteen.

Redskaber

StandMixer
Prep
15min
Madlavning
30min
I alt
45min
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

225 g blødt smør

225 g strøsukker

4 store æg

225 g selvhævende mel

60 ml mælk

225 g fløde

120 g hindbærmarmelade

Trin for trin

  1. Kom det bløde smør og sukker i skålen til køkkenmaskinen. Fastgør trådpiskeriset, og pisk ved hastighed 4, indtil massen er lys og luftig.

  2. Tilsæt æg, mel og mælk, og pisk det ved hastighed 2 i 30 sekunder. Øg hastigheden til 4, og pisk i 2 minutter.

  3. Fordel blandingen i to springforme på 18 cm.

  4. Bag i midten af ovnen i 25-30 minutter ved 180 °C, indtil du kan prikke midt i kagen med en strikkepind, uden at dejen hænger ved. Lad kagerne køle af, og fjern dem så fra springformerne.

  5. Kom den resterende piskefløde i skålen til køkkenmaskinen med trådpiskeriset monteret. Pisk fløden op ved hastighed 8.

  6. Fyld formkagen med flødeskum og hindbærmarmelade, og drys derefter toppen med flormelis.