Enkle blinis
Nemme blinis, der vil være en glamourøs forret til enhver fest.
Enkle blinis
Nemme blinis, der vil være en glamourøs forret til enhver fest.
Redskaber
Ingredienser
150 g hvedemel
150 ml mælk
2 æg (blommer og hvider hver for sig)
20 g smeltet smør
1/2 tsk salt
olie til bagning
Trin for trin
Kom mel, salt, æggeblommer, mælk og smeltet smør i skålen til køkkenmaskinen. Fastgør fladpiskeren, og bland ved hastighed 4 i 30 sekunder, indtil dejen er ensartet.
Kom æggehviderne i en separat skål til køkkenmaskinen. Fastgør trådpiskeriset, og pisk æggehviderne ved hastighed 10, indtil der dannes faste toppe.
Kom æggehviderne i dejen, og bland i køkkenmaskinen med fladpiskeren monteret ved hastighed 1 i 30 sekunder.
Hæld en lille smule olie på en stegepande, og hæld derefter små klatter dej på med god indbyrdes afstand. Bag ved middel varme i 3 minutter på hver side. Gentag, indtil du har brugt al dejen.
Tip: Servér med cremefraiche, røget laks og hakket purløg.