Eton Mess: Dessert med marengs og friske bær
Sprød marengs, flødeskum og bær, meget få desserter oser af sommer som Eton Mess!
Eton Mess: Dessert med marengs og friske bær
Sprød marengs, flødeskum og bær, meget få desserter oser af sommer som Eton Mess!
Redskaber
Ingredienser
3 æggehvider
130 g strøsukker
500 g bær
500 ml piskefløde
1 spsk. flormelis
Trin for trin
Kom æggehviderne i køkkenmaskinens skål.
Fastgør trådpiskeren, og indstil hastigheden til 10.
Pisk æggehviderne, indtil der dannes faste toppe.
Tilsæt 1/3 af sukkeret, mens du blander, og vent, indtil der dannes faste toppe igen. Gentag det to gange med resten af sukkeret.
Kom store skefulde marengs på en bageplade med bagepapir. Bag i 1 time og 20 minutter ved 120 ºC i en forvarmet ovn, og lad den køle helt af i ovnen.
Hæld piskefløden i køkkenmaskinens skål. Fastgør trådpiskeriset. Bland ved hastighed 10, indtil den holder formen. Bland ikke for meget.
Bryd marengsen i stykker, og put et lag marengs i dessertskåle. Tilsæt en skefuld flødeskum og bær. Lav endnu et lag med marengs, flødeskum og bær, og afslut med flormelis.