Skip the navigation

Falafel

KitchenAid-kok

Disse bagte falafler med urter giver et løft til dine favoritsalater og wraps.

falafel_thumbnail.jpg

Falafel

KitchenAid-kok

Disse bagte falafler med urter giver et løft til dine favoritsalater og wraps.

Redskaber

StandMixer
MeatGrinder
Prep
20min
Madlavning
20min
I alt
40min
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

750 g tørrede kikærter

1 håndfuld persille

1 håndfuld koriander

3 fed hvidløg

1 løg

1 tsk stødt spidskommen

1,5 tsk salt

1 tsk sort peber

3 spsk mel

Trin for trin

  1. Læg de tørrede kikærter i en stor skål, og dæk dem med 2 l vand. Læg i blød natten over.

  2. Dræn kikærterne, og tilsæt dem gennem påfyldningstragten på kødhakkeren, der er udstyret med den mellemgrove hulskive. Tilsæt persille, koriander, hvidløgsfed og løg. Sæt hastigheden til 4, og brug nedstopperen til at skubbe alle ingredienserne igennem.

  3. Tilsæt spidskommen, salt, sort peber og mel til de formalede kikærter. Sæt køkkenmaskinen med fladpiskeren på hastighed 4, og bland, indtil der dannes en fast dej. Brug hænderne til at forme falaflerne til skiver, og læg dem på en olieret bageplade.

  4. Bag falaflerne i 20 minutter ved 190 °C. Server med pita, wraps eller i en salat.