Farverig grøntsagspizza
Vær med til at fejre årets farve med denne farvestrålende rødbedepizza!
Farverig grøntsagspizza
Vær med til at fejre årets farve med denne farvestrålende rødbedepizza!
Redskaber
Ingredienser
3 mellemstore rødbeder, skrællede, skåret i tern
350 g mel
18 g flormelis
1/4 tsk gær
1/2 tsk rødbedepulver
30 ml olivenolie
1 tsk salt
140 g rødbede, skrællet
125 g pesto
150 g cherrytomater i skiver
230 g asparges
75 g smuldret feta
4 æg, blødkogte
20 g rucola
6 g spirer (valgfrit)
Trin for trin
Læg de klargjorte rødbeder i en kasserolle, og tilsæt vand, så de er dækket. dem. Bring i kog, skru derefter ned til mellemhøj varme, og kog i 20 minutter eller indtil du kan stikke en gaffel igennem rødbederne. Brug en hulske til at tage rødbederne op af vandet med, og læg dem i blenderglasset på KitchenAid-blenderen. Tilsæt 60 ml kogende væske til blenderglasset med rødbeder, og blend derefter ved hastighed 4, indtil rødbederne danner en glat puré.
Tilsæt 60 ml rødbedepuré og 125 ml af rødbedevandet, og pisk for at blande. (Du kan kassere det resterende rødbedevand nu, og hvis der er rødbedepuré tilovers, kan det gemmes i en lufttæt beholder.)
Monter dejkrogen på din KitchenAid-køkkenmaskine. Hæld mel, sukker, gær og rødbedepulver i blandeskålen, lås hovedet fast, og drej til hastighed 2. Bland de tørre ingredienser i 30 sekunder, reducer derefter hastigheden for at røre rundt, og hæld rødbedevæsken i. Efter ca. to minutter (efterhånden som dejen begynder at samle sig) skal du tilsætte olivenolie og salt og derefter øge til hastighed 2 og ælte dejen i syv til otte minutter.
Form dejen til en kugle, og anbring den i en stor skål smurt med lidt olie. Dæk dejen med plastfolie, og lad den hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur (eller sæt den i køleskabet for at hæve natten over).
Når dejen er hævet, skal du forsigtigt tage den ud af skålen og ælte og forme den til en bold. Fold dejen under sig selv, så den får en glat overflade. Anbring den på en let melet overflade, dæk med plastfolie, og lad den derefter hæve igen i en time (eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse).
Forvarm ovnen til 220 °C.
Mens dejen hæver anden gang, skal du klargøre toppings. Monter KitchenAid spiralizer-tilbehøret på køkkenmaskinen, og vælg den mellemfine kniv. Isæt rødbederne ved at følge spiralizerens instruktioner, sæt en skål under maskinen for at fange spiralerne, og drej til omrøringshastighed. Spred spiralerne ud på den ene halvdel af en bageplade, og anbring aspargesstængler og cherrytomater på den anden halvdel. Stænk lidt olivenolie over alle grøntsagerne, vend dem med hænderne, så de bliver dækket jævnt, og bag derefter i den forvarmede ovn i 10-15 minutter. Sæt til side.
Øg ovntemperaturen til 260 ºC, og sæt en pizzasten eller bageplade i ovnen for at forvarme den. Anbring den hævede dej på en let melet overflade, begynd at presse dejen ud i en rund form, og frigør den luft, der har dannet sig. Saml dejen op, og stræk dejen ud ved hjælp af knoerne, indtil du når den foretrukne tykkelse. Brug lille- og tommelfingre til at dreje og holde formen ensartet, mens du strækker dejen ud. (BEMÆRK: Fyldet er tungt på denne pizza, så lav ikke skorpen for tynd). Læg dejen tilbage på overfladen, og stræk den forsigtigt, indtil du har en oval form på ca. 30 cm. Læg dejen på en bageplade med masser af mel eller på en pizzaspade.
Fordel et lag pesto over hele pizzaen, og læg derefter de ristede asparges og cherrytomater på. Skub hurtigt pizzaen over på den forvarmede sten eller bageplade, og lad den bage i ni til ti minutter, eller indtil skorpen er bruner og bobler. (Den bør glide af uden problemer, men hvis den sidder fast, skal du komme lidt mere mel nedenunder, indtil den glider).
Tag pizzaen ud af ovnen, og fyld straks op med masser af fetaost, de bagte rødbedespiraler, halverede blødkogte æg, rucola og grøntsager. Afslut med et stænk olivenolie og flagesalt. Skær pizzaen ud i stykker, og servér med det samme.