Figenkage med rosmaringlasur
Nyd en dejlig figenkage, hvor den fyldige søde smag af friske figner fuldendes af en duftende rosmaringlasur.
Figenkage med rosmaringlasur
Nyd en dejlig figenkage, hvor den fyldige søde smag af friske figner fuldendes af en duftende rosmaringlasur.
Redskaber
Ingredienser
200 g rosmarinsukker
160 g smør, blødt
1/4 tsk. vaniljeekstrakt
4 æg
90 g hvidt mel
225 g mandelmel
3/4 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
8 friske figner
200 g honning
220 ml vand
2 rosmarinkviste
Trin for trin
Tilsæt det blødgjorte smør og vaniljeekstrakt i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren monteret. Bland ved hastighed 6, indtil massen er let og luftig. Sæt hastigheden ned, og tilsæt æggene et ad gangen.
Tilsæt mel, mandelmel, bagepulver og salt, og bland kortvarigt ved hastighed 4, indtil ingredienserne lige netop er blandet sammen. Smør en kageform med smør. Drys med mel, så det dækker jævnt. Hæld dejen i en klargjort form. Skær de friske figner i kvarte, og læg dem oven på dejen. Bages i 45 minutter i en forvarmet ovn ved 180 °C, indtil du kan stikke en gaffel i kagen, og den stadig er ren, når du trækker den op igen.
Lav rosmarinsirup, mens kagen bages. Tilsæt honning, vand og frisk rosmarin til en kasserolle, og lad blandingen simre ved middel varme, indtil den bliver lidt tyk, så den sætter sig på bagsiden af en ske.
Pensl siruppen over den varme figenkage før servering. Opbevar overskydende sirup i køleskabet i en lufttæt beholder eller kande.
Tip: Lav rosmarinsukker ved at lægge et par kviste frisk rosmarin i en beholder med strøsukker. Lad trække i op til 3 dage.