Forårsruller med svinekød
Sprøde, krydrede bidder med et strejf af sødme i en forårsrulle med svinekød.
Forårsruller med svinekød
Sprøde, krydrede bidder med et strejf af sødme i en forårsrulle med svinekød.
Redskaber
Ingredienser
1 pakke forårsrulledej, 22 cm
350 g svineslag, skåret i 2,5 cm tern
1/2 (280 g) grøn- eller savojkål
2 gulerødder, skrællet
1 spsk. østerssauce
1 spsk. sukker
2 spsk. sojasauce
1 tsk. sesamolie
1 tsk. salt
200 g mungbønnespirer
50 g purløg, finthakket
1,5 tsk. hvid peber
1 tsk. majsstivelse
1 spsk. vand
til stegning olie
Trin for trin
Denne opskrift giver ca. 30 forårsruller.
Fjern kernen fra kålen, og skær den i 5 cm både. Sæt det vendbare rivejern i højeste position på foodprocessoren. Luk og fastgør toppen, tryk på hastighed 2, og brug nedstopperen til at rive kålen. Gør derefter det samme med guleroden. (Halver om nødvendigt gulerødderne på langs, så de nemmere kan komme igennem. Tving ikke noget gennem nedstopperen.) Tag blandingen op af arbejdsskålen og hæld den i en stor skål. Sæt til side.
Sæt quad-bladet på foodprocessoren. Tilsæt svinekødsternene til skålen, fastgør låget, og tryk for at hakke kødet. Fortsæt med at trykke, indtil svinekødet er finthakket.
Opvarm en wok, og tilsæt 1 spsk. olie. Tilsæt det hakkede svinekød til panden, og sauter i 1 minut. Tilsæt kål og gulerod, og bland det godt i, tilsæt derefter østerssauce, sojasauce, sukker, sesamolie og salt, og rør rundt for at blande det hele sammen. Fortsæt med at stege i et par minutter mere, indtil det meste fugt er kogt væk, tilsæt derefter bønnespirerne, og lad dem blive bløde, før du tilsætter purløg. Smag til med krydderier på dette tidspunkt. Tag den af varmen.
Adskil dejarkene, og dæk den med en fugtig papirserviet for at undgå, at de bliver tørre. Saml forårsrullerne ved at lægge et stykke dej på en ren arbejdsflade foran dig, vendt som en diamant med et hjørne pegende direkte mod dig. Hæld ca. 1½-2 spsk. fyld 2 cm over det nederste hjørne af dejen, og spred fyldet ud i en lige vandret linje. (Sørg for, at der er 2 cm mellem fyldet og kanterne på dejen). Fold det hjørne, der er tættest på dig, op over fyldet, og fold derefter venstre og højre hjørne over fyldet. Rul derefter forårsrullen væk fra dig selv, og sørg for at rulle så hårdt som muligt for at holde fyldet på plads. Når den er rullet helt, skal du dyppe fingeren i væsken og fugte alle kanter af dejen for at forsegle den helt. Læg forårsrullerne til side undervejs, og dæk dem med husholdningsfilm for at undgå, at de bliver tørre.
Hæld 8 cm olie i en ren wok til stegning af forårsrullerne, og opvarm olien til ca. 190°C. Når olien er klar, skal du forsigtigt lægge et par forårsruller i ad gangen og stege dem, indtil ydersiden er gyldenbrun. Hold øje med varmen, og juster efter behov for at opretholde den rette temperatur til de efterfølgende batches. Tag forårsrullerne op, og læg dem på en tallerken beklædt med køkkenrulle.
Servér forårsrullerne med det samme med dip efter eget valg.
Tip: Til dip: 1 del sojasauce, 1 del riseddike, lidt chili og et drys sesamfrø. Bland godt sammen.