Skip the navigation

Fransk juletræstamme

KitchenAid-kok

Lav en imponerende "buche" til dit julebord.

Import-Recipe - French Christmas log

Fransk juletræstamme

KitchenAid-kok

Lav en imponerende "buche" til dit julebord.

Redskaber

StandMixer
Prep
1h
Madlavning
7min
I alt
1h7
Servering
6
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

4 æg, blommer og hvider hver for sig

100 g strøsukker

40 g hvidt mel

50 g usødet kakaopulver

1 tsk bagepulver

1/4 tsk salt

240+160 g piskefløde

175 g mørk chokolade

1 tsk vaniljeekstrakt

1,5 spsk smør

125 g + ekstra til viskestykket flormelis

Trin for trin

  1. Put æggehviderne i køkkenmaskines skål med trådpiskeriset monteret. Pisk ved hastighed 10, indtil der dannes faste toppe. Sæt til side.

  2. Put æggeblommerne og strøsukkeret i en af køkkenmaskinens skåle med trådpiskeriset monteret. Bland ved hastighed 4, indtil massen er lys i farven.

  3. Tilføj mel, kakaopulver, bagepulver og salt. Bland indtil alle ingredienserne er blandet sammen.

  4. Føj en stor portion af de piskede æggehvider til blandingen med æggeblommerne. Bland ved hastighed 2 i 1 minut.

  5. Nu hvor blandingen er løsnet lidt mere op, kan du folde resten af æggehviderne i med hænderne.

  6. Fordel dejen på en bagemåtte af silikone (20 cm x 30 cm), og bag i 7 minutter ved 220 ºC i en forvarmet ovn.

  7. Kagen bør nu være helt bagt, men stadig blød at røre ved.

  8. Drys rigeligt med flormelis over et rent, tørt viskestykke.

  9. Læg den bagte kage på viskestykket, og fjern silikonebagemåtten. Rul kagen til en roulade, og lad den køle helt af.

  10. Opvarm 240 g piskefløde. Bland chokolade, vaniljeekstrakt og smør i en separat skål.

  11. Hæld den varme fløde over blandingen. Rør rundt, indtil alle ingredienserne er smeltet og blandet sammen. Lad det køle helt af.

  12. Put den resterende fløde i køkkenmaskines skål med trådpiskeriset monteret. Tilføj flormelis og pisk ved hastighed 8, indtil der dannes toppe.

  13. Rul kagen ud igen og fordel flødeskummet ud over kagen. Rul kagen til en roulade igen, denne gang uden viskestykket.

  14. Dæk julerouladen med chokoladepynt og pynt efter behag.