Fransk juletræstamme
Lav en imponerende "buche" til dit julebord.
Fransk juletræstamme
Lav en imponerende "buche" til dit julebord.
Redskaber
Ingredienser
4 æg, blommer og hvider hver for sig
100 g strøsukker
40 g hvidt mel
50 g usødet kakaopulver
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
240+160 g piskefløde
175 g mørk chokolade
1 tsk vaniljeekstrakt
1,5 spsk smør
125 g + ekstra til viskestykket flormelis
Trin for trin
Put æggehviderne i køkkenmaskines skål med trådpiskeriset monteret. Pisk ved hastighed 10, indtil der dannes faste toppe. Sæt til side.
Put æggeblommerne og strøsukkeret i en af køkkenmaskinens skåle med trådpiskeriset monteret. Bland ved hastighed 4, indtil massen er lys i farven.
Tilføj mel, kakaopulver, bagepulver og salt. Bland indtil alle ingredienserne er blandet sammen.
Føj en stor portion af de piskede æggehvider til blandingen med æggeblommerne. Bland ved hastighed 2 i 1 minut.
Nu hvor blandingen er løsnet lidt mere op, kan du folde resten af æggehviderne i med hænderne.
Fordel dejen på en bagemåtte af silikone (20 cm x 30 cm), og bag i 7 minutter ved 220 ºC i en forvarmet ovn.
Kagen bør nu være helt bagt, men stadig blød at røre ved.
Drys rigeligt med flormelis over et rent, tørt viskestykke.
Læg den bagte kage på viskestykket, og fjern silikonebagemåtten. Rul kagen til en roulade, og lad den køle helt af.
Opvarm 240 g piskefløde. Bland chokolade, vaniljeekstrakt og smør i en separat skål.
Hæld den varme fløde over blandingen. Rør rundt, indtil alle ingredienserne er smeltet og blandet sammen. Lad det køle helt af.
Put den resterende fløde i køkkenmaskines skål med trådpiskeriset monteret. Tilføj flormelis og pisk ved hastighed 8, indtil der dannes toppe.
Rul kagen ud igen og fordel flødeskummet ud over kagen. Rul kagen til en roulade igen, denne gang uden viskestykket.
Dæk julerouladen med chokoladepynt og pynt efter behag.