Frisk fettuccine med svampe, grøntsager og valnødder
Denne vegetariske opskrift på frisk fettuccine med champignon, grøntsager og valnødder kombinerer fylden fra hjemmelavet pasta med en krydret, jordagtig sauce. Perfekt til et hyggeligt middagsselskab eller et særligt weekendmåltid.
Frisk fettuccine med svampe, grøntsager og valnødder
Denne vegetariske opskrift på frisk fettuccine med champignon, grøntsager og valnødder kombinerer fylden fra hjemmelavet pasta med en krydret, jordagtig sauce. Perfekt til et hyggeligt middagsselskab eller et særligt weekendmåltid.
Redskaber
Ingredienser
315 g + mere efter behov hvidt mel
3 store æg, stuetemperatur
2 tsk. + mere efter behov vand
3/4 tsk. + mere til tilberedning af pasta salt
65 g hakkede valnødder
30 g saltet smør
2 spsk. olivenolie
4 skalotteløg i tern
4 hvidløgsfed, finthakkede
450 g brune champignon, trimmede og i skiver
120 ml tør hvidvin
140 g babyspinat, grønkål eller babyrucola
120 ml fløde
120 ml pastakogevand
to taste stødt peber
Trin for trin
Sådan laver du pastadejen: Lav friskt pasta ved at komme mel i køkkenmaskinens skål. Lav en fordybning midt i melet, og tilsæt æg, vand og 1/4 tsk salt. Fastgør køkkenmaskinens skål og fladpiskeren. Bland ingredienserne ved hastighed 1 i 1 minut, indtil blandingen har samlet sig. Dejen skal hænge sammen, når den trykkes ned mellem fingrene. Hvis den er for tør, tilsættes vand 1 teskefuld ad gangen, indtil den samler sig. Hvis den er for klæbrig, tilsættes mel, 1 spsk. ad gangen.
Flyt dejen fra skålen over på en let melet overflade, og ælt med hånden, indtil dejen er lind. Form dejen til en kugle. Tildæk, og lad dejen hvile i mindst 30 minutter.
Når dejen har hvilet, deles den i 4 portioner. Dæk 3 portioner, og form den resterende del til en oval, tykkelse på ca. 1,5 cm
Sæt pastapladevalse-tilbehøret på køkkenmaskinen, og drej køkkenmaskinen til hastighed 4. Skift til tykkelsesindstilling 1, og før dejen gennem valserne 3 gange. Fold dejen i tredjedele, og før den gennem 3 gange mere. Gentag, indtil dejen er jævn. Skift til tykkelsesindstilling 2, og før den igennem 2 gange. Gentag for hver tykkelsesindstilling, indtil den ønskede tykkelse er nået, indstilling 4-5 for fettuccine. Læg den valsede dej til side på en let melet overflade, og gentag med de resterende dejportioner.
Når al dejen er rullet til den ønskede tykkelse, skal du skifte pastapladevalse-tilbehøret til fettuccineskærer-tilbehøret. Drej blanderen til hastighed 4, og før let melede ark af pasta gennem skæreren. Drys let med mel på de skårne fettuccine-strimler, og læg dem til side på en bageplade drysset med mel.
Kog vandet ved høj varme.
Sådan laver du pastasaucen: Lav sauce, mens vandet koger op. Opvarm en 30 cm stegepande ved medium varme. Tilsæt smør, og lad det smelte. Tilsæt hakkede valnødder og 1/2 tsk. salt under regelmæssig omrøring, lad dem riste i ca. 5 minutter. Skrab valnødderne over på en plade.
Brug den samme stegepande, skru op for varmen til mellemhøj temperatur, og tilsæt olivenolie. Tilsæt skalotteløg, og sauter i 1 minut. Tilsæt hvidløg, og sauter yderligere et minut. Tilsæt champignon, og bland med skalotteløg og hvidløg. Lad derefter koge i 5-7 minutter uden at røre rundt for at fremme karamellieringen. Rør rundt, og steg i 2-3 minutter længere, så væsken kan slippe ud af champignonerne.
Tilsæt vin for at lave saucen. Rør rundt, og tilsæt grøntsagerne. Tildæk for at lade ingredienserne falde sammen, og kog i 2 minutter. Rør fløden i. Smag til med krydderier, og tilsæt mere salt og peber, hvis det ønskes. Tildæk og sluk for varmen.
Tilsæt 2-3 spsk. salt til kogende vand, og tilsæt pasta. Kog den friske pasta i 4-6 minutter. Tilsæt pasta direkte til saucen i stegepanden, og rør rundt for at blande. Tilsæt om nødvendigt pastakogevandet for at opnå den ønskede konsistens. Pynt med smørristede valnødder, og server.