Galette med svampe og porrer
Nyd en nærende, rustik galette med sprød skorpe og fyldt med en kombination af blandede svampe, porrer og et strejf af sennep.
Galette med svampe og porrer
Nyd en nærende, rustik galette med sprød skorpe og fyldt med en kombination af blandede svampe, porrer og et strejf af sennep.
Redskaber
Ingredienser
100 g hvidt mel
100 g fuldkornsmel
1,5 tsk. salt
140 g koldt smør, skåret i tern
6 timiankviste
2 rosmarinkviste
3 små porrer
2 spsk. olivenolie
1/2 tsk. peber
1/8 tsk. muskatnød
1 spsk. smør
550 g blandede svampe, rensede
1/2 tsk. hvidløgsfed, finthakket
1/8 tsk. muskatnød
1 spsk. smør
550 g blandede svampe, rensede
1 spsk. sennep
25 g hård ost (f.eks. Comté, Gruyère eller Appenzeller)
1 æg
Trin for trin
Tilsæt de to typer mel og 3/4 tsk. salt i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren monteret. Bland ved hastighed 1, indtil de tørre ingredienser er blandet sammen. Tilsæt smør lidt efter lidt, mens køkkenmaskinen kører ved hastighed 2, indtil smørret er smuldret ud i små stykker på størrelse med ærter.
Pluk bladene fra 4 kviste timian og 2 kviste rosmarin, og hak dem fint. Tilsæt melblandingen, og tænd ved hastighed 2. Tilsæt vand en spiseskefuld ad gangen, og bland, indtil dejen samler sig. Pak den ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i mindst 1 time.
Skær porrerne i ringe med en tykkelse på ca. 1 cm. Opvarm olivenolien på en pande ved mellem varme. Steg porrerne, indtil de er næsten møre. Krydr med salt, peber og muskat. Stil dem til side, og lad dem køle af.
Smelt smørret ved middel varme, og tilsæt svampe og hvidløg. Krydr med resten af saltet, 1/8 tsk. peber og bladene fra 2 timiankviste. Steg champignonerne, indtil de er let gyldne, men ikke gennemstegte. Stil dem til side, og lad dem køle af.
Rul dejen ud mellem 2 ark bagepapir. Fordel sennep på bunden, undtagen ca. 2 cm langs kanten. Riv osten over senneppen, og læg porrerne og svampene ovenpå. Fold dejkanten over fyldet. Pensl dejen let med et pisket æg.
Bages i 25 minutter i en forvarmet ovn ved 200 °C. Vend galetten efter 15 minutter. Serveres varm eller ved stuetemperatur.