Glutenfrit brød
Glutenfrit brød
Redskaber
Ingredienser
120 g durramel
180 g brunt rismel
100 g glutenfri havremel
40 g tapioca-mel
7 g salt
35 g psyllium-frøskaller
10 g tørgær
650 ml lunkent vand
2 spsk honning
Trin for trin
Bland varmt vand, gær og honning i en lille skål. Lad det hvile i 10 minutter. Tilsæt psyllium-frøskaller, pisk grundigt, og lad stå i 5 minutter mere.
Varm brødskålen op ved at fylde den med varmt vand, hæld derefter vandet ud, og dup den tør. Sæt brødskålen på KitchenAid-køkkenmaskinen. Sæt fladpiskeristilbehøret i, og lås hovedet på plads. Hæld mel og salt i skålen.
Tilsæt gærblandingen, og bland dejen, indtil den er samlet.
Fjern dejen fra krogen, og fjern brødskålen. Pensl dejen med olie, og læg den i brødskålen. Sæt låget på skålen, og lad dejen hæve i 60 minutter.
Tag låget af skålen, og træk forsigtigt dejen ud af skålen. Form en kugle ved forsigtigt at trække dejen mod midten.
Dæk brødskålens låg med bagepapir. Læg dejen på låget, og dæk den til med brødskålen. Lad dejen hæve i yderligere 15 minutter.
Forvarm ovnen til 230 grader, mens dejen hæver for anden gang. Sæt brødskålen i ovnen. Bages i 30 minutter. Fjern derefter forsigtigt brødskålen med grydelapper, og fortsæt bagningen i 10 minutter mere, eller indtil skorpen er dyb gyldenbrun. Sæt brødet til afkøling, og lad det køle af, før du skærer det.