Gratinerede pastasnegle med ricotta og salvie
En usædvanlig og meget koreografisk opskrift, som er ideel til en let frokost med familie og venner.
Ingredienser
150 g ricotta
2 æg
130 g hvedemel
50 g revet parmesanost
150 ml sødmælk
15 g smør
10 g friske salvieblade
en knivspids revet muskatnød
pinch salt
en knivspids friskkværnet peber
Trin for trin
Montér skålen og det elliptiske piskeris på mikseren. Kom ricotta, 2 æg, revet muskat, salt, peber og halvdelen af parmesanosten i skålen. Pisk på hastighed 6, indtil det hele er godt blandet.
Kom 4 æg, mel og salt i mikserskålen. Montér skålen og dejkrogen på mikseren og indstil hastigheden på 2. Ælt i 2-3 minutter. Tilsæt et par skefulde vand, hvis dejen bliver for tør, én ad gangen.
Tag dejen op af skålen og skær den i 4 stykker. Tag et af stykkerne og tryk det fladt ud i en firkant med hænderne. Sørg for at dække de andre stykker til med husholdningsfilm for at undgå, at de tørre ud.
Montér pastarullen på mikseren og indstil den på tykkelse nummer 1. Tænd mikseren på hastighed 2 og kør pastadejen gennem rullen. Fold dejen én gang og kør den igennem igen. Gentag processen flere gange for at få en dejlig smidig dej.
Kom lidt mel på hver side af dejen og indstil tykkelsen på 3. Kør pastadejen gennem rullen, og indstil den på tykkelse nummer 4.
Skær pastapladerne i ca. 20 cm brede stykker. Smør 4 spsk. fyld på og rul dem sammen på den lange led, så du får et rør. Gentag processen med de resterende ingredienser.
Skær rullerne ud i 2 cm. lange pastasnegle, smør bunden af et ildfast fad og læg sneglene i rækker.
Hæld mælken i fadet, kom små smørklatter og salvieblade ved, drys den resterende ost over og dæk fadet med folie. Bag retten i 30 minutter ved 200 °C.
Serveres dejlig varm. Fjern folien i sidste øjeblik.
Giv retten ekstra smag ved at føje 2 spsk. pesto til fyldet.