Grøntsagschips
Tid til en perfekt snack: Rodfrugtchips, der er sprøde og fulde af smag.
Grøntsagschips
Tid til en perfekt snack: Rodfrugtchips, der er sprøde og fulde af smag.
Redskaber
Ingredienser
1 stor pastinak
1 stor rødbede
3 spsk. olivenolie
1/2 tsk. salt
Trin for trin
Denne opskrift laver en portion til 1 person.
Skræl pastinak og rødbede. Fastgør mandolinjernet på køkkenmaskinen. Sæt madholderen ind i midten af den ene ende af pastinak, og fastgør den på tilbehøret. Før et grillspyd gennem pastinakken op til det første mærke. Fastgør det tynde knivblad til tilbehøret. Drej køkkenmaskinen til hastighed 2, og placer knivbladet mod den pastinak, der skal tilberedes. Gentag med rødbeden (eller andre rodfrugter). Overfør grøntsagsark til skærebrættet, og skær dem i rektangler med et pastahjul eller en pizzaskærer.
Placér chipsene på bagepladen med bagepapir. Pensl dem med olieblandingen på begge sider. Placer i den forvarmede 100 C-ovn, bag i ca. 1 time, og vend dem halvvejs. Afkøl let, og servér med det samme.