emeagif
Skip the navigation

Grøntsagsgratin

KitchenAid-kok

Denne grøntsagsgratin er en nem, sund og cremet ret, du vil elske.

Import-Recipe - Vegetable gratin

Grøntsagsgratin

KitchenAid-kok

Denne grøntsagsgratin er en nem, sund og cremet ret, du vil elske.

Redskaber

FoodProcessor
Prep
10min
Madlavning
1h20
I alt
1h30
Servering
2
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

2,5 regnbuegulerødder

1,5 pastinak

1/2 sødkartoffel

60 g parmesanost

15 g smør i tern

1,5 timiankviste

225 ml fløde

125 ml sødmælk

1/2 æg

1/2 tsp salt

1/2 tsp sort peber

60 g brød

Trin for trin

  1. Skræl gulerødderne, pastinakkerne og den søde kartoffel. Snit grøntsagerne med foodprocessoren monteret med snittejernet ved hastighed 2.

  2. Osten smuldres ved hastighed 1 med universalkniven i rustfrit stål monteret på foodprocessoren.

  3. Bred en tredjedel af de snittede grøntsager ud i et ovnfast fad. Fordel en tredjedel af parmesanosten, smørret og timianbladene over grøntsagerne. Gentag dette trin to gange.

  4. Pisk fløde, mælk, æg, salt og sort peber i hånden. Fordel flødeblandingen over gratinen.

  5. Dæk fadet med aluminiumsfolie, og bag i 60 minutter ved 180 ºC i en forvarmet ovn.

  6. Pulsér brødet til fine krummer i foodprocessoren monteret med universalkniven i rustfrit stål.

  7. Drys krummerne på toppen af gratinen. Bag (uden folie) i yderligere 20 minutter.