Grøntsagsgratin
Denne grøntsagsgratin er en nem, sund og cremet ret, du vil elske.
Grøntsagsgratin
Denne grøntsagsgratin er en nem, sund og cremet ret, du vil elske.
Redskaber
Ingredienser
2,5 regnbuegulerødder
1,5 pastinak
1/2 sødkartoffel
60 g parmesanost
15 g smør i tern
1,5 timiankviste
225 ml fløde
125 ml sødmælk
1/2 æg
1/2 tsp salt
1/2 tsp sort peber
60 g brød
Trin for trin
Skræl gulerødderne, pastinakkerne og den søde kartoffel. Snit grøntsagerne med foodprocessoren monteret med snittejernet ved hastighed 2.
Osten smuldres ved hastighed 1 med universalkniven i rustfrit stål monteret på foodprocessoren.
Bred en tredjedel af de snittede grøntsager ud i et ovnfast fad. Fordel en tredjedel af parmesanosten, smørret og timianbladene over grøntsagerne. Gentag dette trin to gange.
Pisk fløde, mælk, æg, salt og sort peber i hånden. Fordel flødeblandingen over gratinen.
Dæk fadet med aluminiumsfolie, og bag i 60 minutter ved 180 ºC i en forvarmet ovn.
Pulsér brødet til fine krummer i foodprocessoren monteret med universalkniven i rustfrit stål.
Drys krummerne på toppen af gratinen. Bag (uden folie) i yderligere 20 minutter.