Grøntsagstærte med bagt brie
Cremet brie og let stegte grøntsager pakket fuldstændig ind i gylden butterdej. Denne ret er en perfekt som appetitvækker eller til en lun frokost. Fremstillet ved hjælp af en KitchenAid-køkkenmaskine.
Grøntsagstærte med bagt brie
Cremet brie og let stegte grøntsager pakket fuldstændig ind i gylden butterdej. Denne ret er en perfekt som appetitvækker eller til en lun frokost. Fremstillet ved hjælp af en KitchenAid-køkkenmaskine.
Redskaber
Ingredienser
240 g hvidt mel
35 g fuldkornsmel
225 g smør, fast og skåret i tern på 1 cm
1 tsk salt
120 ml isvand
2 fed hvidløg, finthakket
8 stilke asparges, med afklippede ender og skåret i stykker på 2,5 cm
95 g grønne ærter
340 g brie i tynde skiver
friskrevet parmesanost (til pynt)
85 g honning (til pynt)
Trin for trin
Fastgør piskeristilbehøret på køkkenmaskinen. Kom mel, smør i tern og salt i skålen til køkkenmaskinen. Drej køkkenmaskinen til hastighed 1 i 30 sekunder, og øg derefter til hastighed 4 i 1-2 minutter (eller indtil det ser ud til, at smørterningerne er blevet halvt så store som oprindeligt). Sæt hastigheden ned til 2, og stænk langsomt isvandet i med ca. 1 spsk. hvert andet sekund, mens køkkenmaskinen stadig kører. Sluk for køkkenmaskinen (dejen vil være meget klumpet), og brug den ene hånd til at samle al dejen i skålen, og klem og pres den, mens du arbejder.
Hæld dejen ud på en let melet overflade, og form den til en kugle. Brug herefter dine håndrødder til at folde dejen halvt ind mod dig selv og trykke ned igen. Fortsæt med denne proces 3 eller 4 gange, eller indtil dejen kan formes til en cirkel, og der stadig er tydelige pletter med smør. Undgå at arbejde for meget med dejen. Form en cirkel, pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet, mens du tilbereder fyldet.
Opvarm en stegepande ved mellemhøj varme. Kom smør og finthakket hvidløg i, og sauter hvidløget i ca. 1 minut, indtil det dufter, og tilsæt derefter de hakkede asparges og ærterne. Rør rundt for at fordele olie og hvidløg jævnt, og fortsæt derefter med at stege i 2-3 minutter, mens du rører rundt med jævne mellemrum. Tag den af varmen.
Forvarm ovnen til 220 °C. Hæld mel på køkkenbordet, skær dejcirklen i halve, form den til en cirkel igen, og rul derefter den anden halvdel af dejen ud til en stor firkant. Ret kanterne på firkanten af for at skabe lige sider, og skær derefter firkanten i fire stykker.
Læg de 4 dejfirkanter på en bageplade. Placer skiverne med brieost som en lille cirkel i midten af hver firkant, så der er 2,5 cm plads til alle sider. Riv brieskiverne i mindre stykker, hvis du har brug for det. Fold forsigtigt dejen op over kanten af brien, og lad der være et hul i midten til påfyldning af grøntsager – og en plissering at holde fast i.
Dæk toppen af brien med sauterede grøntsager. Gentag processen med den anden halvdel af dejen. Pensl dejen på alle tærter med æggemasse, og riv rigeligt med parmesanost ud over dem.
Kom tærterne i en forvarmet ovn, og bag i 28-35 minutter, eller indtil skorpen er gyldenbrun, og osten bobler. Tag dem ud af ovnen, og stænk rigelige mængder af honning på hver tærte. Server med det samme.