Grundelement: Choux kager
Fyld disse lette og luftige kager med lige det fyld, du vil. Du kan gøre dem søde eller overraske med saltet fyld.
Grundelement: Choux kager
Fyld disse lette og luftige kager med lige det fyld, du vil. Du kan gøre dem søde eller overraske med saltet fyld.
Redskaber
Ingredienser
115 g smør
110 ml vand
110 ml mælk
1/4 tsk salt
1 spsk sukker
125 g hvidt mel
5 æg
Trin for trin
Tilsæt smør, vand, mælk, salt og sukker i en gryde, og opvarm ved mellemhøj varme. Når mælkeblandingen simrer, skal varmen sænkes og mel tilsættes.
Tag den af blusset, og rør kraftigt, indtil dejen samles i en kugle. Sæt den tilbage på blusset, og bliv ved med at røre rundt, indtil blandingen efterlader en hinde i bunden og siderne af gryden.
Put dejen i køkkenmaskinens skål udstyret med fladpiskeren monteret, og lad den hvile i 5 minutter.
Drej hastigheden til 4, og tilføj æggene et ad gangen, indtil de er indarbejdet, og dejen er skinnende og tyk konsistens. Tip: Når du løfter fladpiskeren op fra dejen, bør der dannes en V-form.
Læg bagepapir på en bageplade, og brug en bagepensel til gøre bagepapiret fugtigt. Dette vil gøre din choux sprød på ydersiden.
Pres choux-dej på bagepladen gennem et sprøjtepose. Dyp din pegefinger i lidt vand, og gør toppen af choux-dejen flad.
Bland et æg med en spsk. vand, og pensl choux-dejen med æggemassen.
Bag i 20 minutter ved 200 °C, og sænk derefter temperaturen til 175 °C, og bag i 10 minutter mere.
Undlad at åbne ovnen under bagningen. Lad ovndøren være lukket i 20 minutter efter bagningen. Put derefter din choux over på en rist.
Fyld din choux med kagecreme, flødeskum eller andet fyld efter eget valg.