Skip the navigation

Grundelement: Franske marengs

KitchenAid-kok

Smukke franske marengs, der bliver stjernen til enhver fest.

frenchmeringuecookies_thumbnail.jpg

Grundelement: Franske marengs

KitchenAid-kok

Smukke franske marengs, der bliver stjernen til enhver fest.

Redskaber

HandMixer
Prep
25min
Madlavning
1h
I alt
1h25
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

110 g æggehvider

1/4 tsk vinstenssyre

1/4 tsk salt

190 g strøsukker

Trin for trin

  1. Hæld æggehvider, vinstenssyre og salt i en skål. Drej køkkenmaskinen til 6 hastigheder på hastighed 3, og pisk i 4 minutter, indtil der dannes bløde toppe.

  2. Drej til hastighed 2, og tilsæt gradvist strøsukker.

  3. Skru hastigheden op på 5, og pisk i 12-15 minutter, indtil der dannes meget stive toppe. Gnid marengsene mellem hænderne for at sikre, at alt sukkeret er opløst.

  4. Put marengsblandingen i en sprøjtepose med en stjernedyse på 1,5 cm.

  5. Læg bagepapir på en bageplade. Hæld 4 cm bredde marengs ud på bagepapiret.

  6. Bages i 1 time ved 100 °C i en forvarmet ovn.

  7. Lad dem hvile endnu en time i ovnen, inden marengsene tages ud.

  8. Valgfrit: Dyp marengsene i smeltet rubinfarvet chokolade.