Grundelement: Franske marengs
Smukke franske marengs, der bliver stjernen til enhver fest.
Grundelement: Franske marengs
Smukke franske marengs, der bliver stjernen til enhver fest.
Redskaber
Ingredienser
110 g æggehvider
1/4 tsk vinstenssyre
1/4 tsk salt
190 g strøsukker
Trin for trin
Hæld æggehvider, vinstenssyre og salt i en skål. Drej køkkenmaskinen til 6 hastigheder på hastighed 3, og pisk i 4 minutter, indtil der dannes bløde toppe.
Drej til hastighed 2, og tilsæt gradvist strøsukker.
Skru hastigheden op på 5, og pisk i 12-15 minutter, indtil der dannes meget stive toppe. Gnid marengsene mellem hænderne for at sikre, at alt sukkeret er opløst.
Put marengsblandingen i en sprøjtepose med en stjernedyse på 1,5 cm.
Læg bagepapir på en bageplade. Hæld 4 cm bredde marengs ud på bagepapiret.
Bages i 1 time ved 100 °C i en forvarmet ovn.
Lad dem hvile endnu en time i ovnen, inden marengsene tages ud.
Valgfrit: Dyp marengsene i smeltet rubinfarvet chokolade.