emeagif
Skip the navigation

Grundelement: Italienske marengs

KitchenAid-kok

Disse skinnende marengs fungerer perfekt som base til smørcreme eller som brûleret topping på en tærte.

Import-Recipe - Basics: Italian meringue

Grundelement: Italienske marengs

KitchenAid-kok

Disse skinnende marengs fungerer perfekt som base til smørcreme eller som brûleret topping på en tærte.

Redskaber

HandMixer
Prep
25min
Madlavning
15min
I alt
40min
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

300 g strøsukker

150 g vand

4 æggehvider

1/2 citron

Trin for trin

  1. Bland 300 g sukker og 150 g vand i en gryde. Lad det simre, og rør rundt ved mellemhøj varme, indtil sukkeret er smeltet. Herefter skal du ikke røre i siruppen mere.

  2. Tip: Hvis noget af sukkeret danner krystaller på grydens sider, skal du bruge en våd bagepensel til at pensle sukkeret ned i siruppen.

  3. Koges til 100 °C. Når denne temperatur er nået, skal du lade siruppen stå over høj varme og begynde på æggehviderne.

  4. Hæld 4 æggehvider og citronsaft i en skål, og pisk ved hastighed 3, indtil der dannes bløde toppe.

  5. Kog siruppen indtil den er 121 °C.

  6. Hæld forsigtigt siruppen ned i æggehviderne, mens der piskes ved hastighed 3. Bliv ved med at piske i ca. 6 minutter, indtil marengsen er tyk og skinnende og helt afkølet.

  7. Brug marengsen som base til glasur, bag den i ovnen eller brug den som topping til kager og tærter.