Grundelement: Italienske marengs
Disse skinnende marengs fungerer perfekt som base til smørcreme eller som brûleret topping på en tærte.
Ingredienser
300 g strøsukker
150 g vand
4 æggehvider
1/2 citron
Trin for trin
Bland 300 g sukker og 150 g vand i en gryde. Lad det simre, og rør rundt ved mellemhøj varme, indtil sukkeret er smeltet. Herefter skal du ikke røre i siruppen mere.
Tip: Hvis noget af sukkeret danner krystaller på grydens sider, skal du bruge en våd bagepensel til at pensle sukkeret ned i siruppen.
Koges til 100 °C. Når denne temperatur er nået, skal du lade siruppen stå over høj varme og begynde på æggehviderne.
Hæld 4 æggehvider og citronsaft i en skål, og pisk ved hastighed 3, indtil der dannes bløde toppe.
Kog siruppen indtil den er 121 °C.
Hæld forsigtigt siruppen ned i æggehviderne, mens der piskes ved hastighed 3. Bliv ved med at piske i ca. 6 minutter, indtil marengsen er tyk og skinnende og helt afkølet.
Brug marengsen som base til glasur, bag den i ovnen eller brug den som topping til kager og tærter.