Grundelement mørdej
Alsidigt, sprødt og let bagværk, der kan bruges til både søde og krydrede bageopskrifter.
Grundelement mørdej
Alsidigt, sprødt og let bagværk, der kan bruges til både søde og krydrede bageopskrifter.
Redskaber
Ingredienser
500 g mel
600 g koldt smør i tern
10 g strøsukker
1 tsk salt
200 ml iskoldt vand
Trin for trin
Tilsæt mel, 100 g kold smør i tern, sukker, salt og vand til skålen på en køkkenmaskine, hvor dejkrogen er påsat. Ælt ved hastighed 1 i 5 minutter, indtil dejen former sig.
Form dejen til en stor trekant, og sæt den i køleskabet i 2 timer.
Pres 500 g smør sammen til en trekant, der svarer til 2/3 af dejens størrelse ved hjælp af en kagerulle. Sæt den i køleskabet i 2 timer.
Læg smørret oven på dejen, fold dejen ind over smøret, og knib siderne sammen. Rul dejen ud, så længden er dobbelt så lang, fold tre gange, og knib siderne sammen. Afkøl i 2 timer i køleskabet.
Gentag de sidste trin (rul, fold, knib, afkøl) 5 gange mere.
Dejen er nu klar til brug i søde eller krydrede bageopskrifter. Du kan også opbevare mørdejen indpakket i fryseren i op til 6 måneder.