Grundelement: Pâte brisée
En klassisk fransk mørdej: Bruges i tærter, quicher og/eller galetter.
Grundelement: Pâte brisée
En klassisk fransk mørdej: Bruges i tærter, quicher og/eller galetter.
Redskaber
Ingredienser
600 g hvidt mel
2 tsk salt
300 g koldt smør
135 ml isvand
Trin for trin
Tilsæt mel, salt og koldt smør i køkkenmaskinens skål med dejmixeren monteret.
Bland ved hastighed 1, indtil smørret er nedbrudt til små klumper.
Tilsæt koldt vand til blandingen, og bland kortvarigt ved hastighed 1, indtil dejen formes. Sluk for køkkenmaskinen umiddelbart efter for at bevare den lette og møre skorpe.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i 15 minutter før den rulles ud på en melet overflade.
Den udrullede dej kan bruges til tærter, quicher og galetter. Bages i henhold til opskriftens instruktioner.