Grundelement: Pâte sablee
En rig mørdej, der krummer som sand: Bruges til at lave tærteskaller.
Grundelement: Pâte sablee
En rig mørdej, der krummer som sand: Bruges til at lave tærteskaller.
Redskaber
Ingredienser
120 g koldt smør
90 g flormelis
4 æggeblommer
270 g hvidt mel
1 tsk salt
Trin for trin
Put smør og flormelis i køkkenmaskinens skål med dejmixeren monteret.
Bland ved hastighed 1, indtil der dannes en cremet blanding.
Tilsæt 4 æggeblommer, og skru hastigheden op til 6. Bland, indtil æggeblommerne er blandet sammen med smørblandingen.
Sænk hastigheden til 1, og tilsæt mel og salt. Bland, indtil der dannes en dej.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i 30 minutter før den rulles ud på en melet overflade.
Brug den udrullede dej til at lave tærteskaller. Bages i henhold til opskriftens instruktioner.