Grundelement: Pâte sucrée
En sød mørdej: Bruges som base for cremede fyldte tærter, tærter med låg eller som småkagedej.
Grundelement: Pâte sucrée
En sød mørdej: Bruges som base for cremede fyldte tærter, tærter med låg eller som småkagedej.
Redskaber
Ingredienser
250 g hvidt mel
150 g flormelis
1 tsk salt
125 g koldt smør
1 æg
Trin for trin
Tilføj mel, flormelis, salt og smør i køkkenmaskinens skål med dejmixeren monteret.
Bland ved hastighed 1, indtil der dannes en smuldrende blanding.
Tilsæt æg, og bland kortvarigt, indtil dejen er samlet.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i 2 timer før den rulles ud på en melet overflade.
Læg dejen ud i en bageform, og lad den afkøle i 15 minutter mere, før du bager den i henhold til opskriftens instruktioner. Bruges til cremefyldte tærter og tærter med låg.