Grundlæggende flettet brioche-brød
Med sin smørbløde kvalitet er dette briochebrød både lækkert at spise og en fornøjelse at lave.
Grundlæggende flettet brioche-brød
Med sin smørbløde kvalitet er dette briochebrød både lækkert at spise og en fornøjelse at lave.
Redskaber
Ingredienser
170 ml varm mælk
18 g gær
70 g sukker
200 g æg
60 g smeltet smør
500 g brødmel
5 g salt
1 spsk vand
Trin for trin
Hæld varm mælk i en skål. Tilsæt gær og 1 spsk. sukker, og bland, indtil gæren opløses. Læg til side.
Put 150 g æg i køkkenmaskines skål med piskeriset monteret. Tilsæt det resterende sukker og smør, og pisk ved hastighed 2 i ca. 1 minut. Tilsæt gærblandingen, og bland det sammen.
Sæt dejkrogen på køkkenmaskinen, og tænd for hastighed 1. Tilsæt lidt mel. Tilsæt salt. Ælt dejen i 7 minutter. Kom dejen i en smurt skål, og lad den hæve på et lunt sted i 2 timer.
Del dejen i tre lige store dele. Form 3 reb af dejen. Tryk de 3 dele sammen øverst. Flet briochebrødet, og klem derefter den anden ende sammen for at forhindre, at det trævler op. Skub enderne af briochebrødet ind under brødet, og læg det på en bageplade smurt med smør. Dæk det med et rent viskestykke, og lad hvile 30 minutter på et lunt sted.
Bland det sidste æg med en spsk. vand til at pensle brødet med. Pensl briochebrødet med æggemassen, og bag i 20 minutter ved 180 °C.