Skip the navigation

Grundopskrift: Chokoladesouffle

KitchenAid-kok

Der er ingen bedre måde at forkæle sig selv, end med en smagsbombe af en chokoladesoufflé serveret direkte fra ovnen.

chocolatesouffle_thumbnail.jpg

Grundopskrift: Chokoladesouffle

KitchenAid-kok

Der er ingen bedre måde at forkæle sig selv, end med en smagsbombe af en chokoladesoufflé serveret direkte fra ovnen.

Redskaber

StandMixer
Prep
20min
Madlavning
15min
I alt
35min
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

170 g mørk chokolade, hakket

40 g smør

5 æggehvider

1/4 tsk vinstenssyre

1/2 tsk salt

110 g strøsukker

3 æggeblommer

1 tsk vaniljeekstrakt

2 spsk kakaopulver, sigtet

Trin for trin

  1. Placer den mørke chokolade og 30 g smør i en skål, og smelt i et vandbad. Stil til side og lad det køle lidt af.

  2. Kom æggehviderne i køkkenmaskinens skål med piskeriset monteret. Tilsæt vinstenssyre og salt. Drej til hastighed 8, og bland, indtil massen er skummende.

  3. Tilsæt gradvist 90 g strøsukker, og fortsæt blandingen på hastighed 8, indtil der er stive toppe.

  4. Tilsæt æggeblommer, vaniljeekstrakt og 1 spsk. sigtet kakao til den smeltede chokoladeblanding, og bland sammen.

  5. Tilsæt en stor skefuld marengs til chokoladeblandingen, og fold den med en gummispatel, indtil den er helt iblandet. Fortsæt med at tilsætte marengs, 3-4 skeer ad gangen, og bliv ved med at folde ind i chokoladeblandingen, indtil den er helt iblandet.

  6. Brug en bagepensel til at smøre dine skåle med meget blødt smør. Sørg for at pensle med opadgående bevægelser. Drys resten af sukkeret hele vejen rundt om bunden og siderne. Overfør blandingen til skålene, udglat toppen, og kør en finger rundt langs med kanterne.

  7. Forvarm ovnen til 240 °C. Sænk temperaturen til 200 °C, placér skålene på en bageplade og placér den i ovnen. Bag souffléerne i ca. 15 minutter. Drys med kakaopulver efter bagning, og server med det samme.