Halloween-græskarkage
Denne svampede græskarkage med appelsin-flødeostecreme vil blive din foretrukne efterårsdessert.
Halloween-græskarkage
Denne svampede græskarkage med appelsin-flødeostecreme vil blive din foretrukne efterårsdessert.
Redskaber
Ingredienser
300 g selvhævende mel
300 g brun farin
2 tsk tvekulsurt natron
150 g rosiner
1/2 tsk salt
4 piskede æg
200 g smeltet smør
1/2 appelsinsaft
400 g græskar, skrællet
200 g flødeost
85 g blødt smør
100 g flormelis
1 appelsinskal
1 spsk appelsinsaft
4 tsk stødt kanel
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kryddernellike
1/2 tsk stødt muskatnød
Trin for trin
Fastgør sigtetilbehøret på køkkenmaskinen. Sigt mel, blandet krydderi (3 tsk.), salt og tvekulsurt natron ved hastighed 4. Tilsæt brun farin og rosiner.
Fastgør fladpiskeren, og bland ved omrøringshastighed i 30 sekunder. Tilsæt piskede æg, smeltet smør og appelsinjuice. Bland ved hastighed 4, indtil alt er godt blandet.
Fastgør tilbehøret til snitte-/rivejernet til køkkenmaskinen med en mellemfin rivekniv. Riv græskarret ned i skålen med dejen ved hastighed 4.
Bland med en spatel, indtil blandingen hænger godt sammen.
Varm ovnen op til 180° C. Læg bagepapir i en bageform på 23 x 23 cm.
Hæld dejen i formen, og bag i 30 minutter, eller indtil den er gyldenbrun. Lad den køle helt af.
Sådan laver du glasuren: Tilsæt flødeost, blødt smør, flormelis, appelsinskal og appelsinjuice i en skål på køkkenmaskinen, der er monteret med fladpiskeren.
Bland, indtil blandingen er jævn og cremet.
Fordel glasuren oven på kagen.