Skip the navigation

Hasselnøddemælk

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
hazelnutmilk thumbnail

En plantebaseret chokolademælk uden laktose og med en nøddeagtig smag.

Duration
I alt1h10
Prep10min
Hvile1h

Redskaber

BlenderBlender

Ingredienser

Servering

150 g

hasselnødder

1 l

vand

2 1/2 spsk.

kakaopulver, usødet

1 tsk.

vaniljeekstrakt

1 spsk.

ahornsirup

1/4 tsk.

salt

Trin for trin

  1. Dæk hasselnødderne med kogende vand, og lad dem ligge i blød i mindst 1 time eller op til 12 timer. Dræn de opblødte hasselnødder, og hæld dem i KitchenAid-blenderen. Tilsæt frisk vand.

  2. Bland ved hastighed 5 i 1 minut, indtil blandingen er cremet og ensartet. Dræn gennem et stykke gaze eller et tyndt viskestykke. Pres al overskydende væske ud.

  3. Hæld hasselnøddemælken i blenderen, og tilsæt kakaopulver, vaniljeekstrakt, ahornsirup og salt. Bland ved hastighed 5, indtil alt er blandet sammen.

  4. Opbevar mælken i en forseglet flaske eller krukke i op til 4 dage i køleskabet. Ryst inden servering.