Helleflynderbøffer med parmigianoskorpe
Disse helleflynderbøffer er perfekte som en appetitvækker, når de formes til små kugler og serveres med tartarsauce, eller som centrum for et måltid, der nydes sammen med en grøn salat og hvide ris med smør. Farverne sikres af de mange friske krydderurter og citronskallen, mens en smule cremefraiche giver ekstra fylde.
Helleflynderbøffer med parmigianoskorpe
Disse helleflynderbøffer er perfekte som en appetitvækker, når de formes til små kugler og serveres med tartarsauce, eller som centrum for et måltid, der nydes sammen med en grøn salat og hvide ris med smør. Farverne sikres af de mange friske krydderurter og citronskallen, mens en smule cremefraiche giver ekstra fylde.
Redskaber
Ingredienser
450 g Frisk helleflynderfilet uden skind, skåret i 2,5 cm strimler
60 g friske kammuslinger, halverede
20 g forårsløg i tynde skiver
1 spsk. frisk estragon, finthakket
22 g basilikum, finthakket
1 tsk. citronskal
2 spsk. cremefraiche
2 æggeblommer
65 g rasp
40 g revet parmigiano-ost
1/2 tsk. salt
en knivspids cayennepeber
en knivspids røget paprika
1 spsk. olivenolie
1 tsk. smør
Trin for trin
Forvarm ovnen til 190 °C. Læg helleflynder og kammuslinger på en bageplade med bagepapir, og frys dem i ti minutter, før du fortsætter.
Tilbered paneringen ved at blande parmigiano-osten og rasp i en mellemstor skål. Sæt til side.
Monter kødhakkertilbehøret med den grove hakkeskive på køkkenmaskinen. Sæt skålen under kødhakkeren, sæt køkkenmaskinen på hastighed 3, og før helleflynderen og kammuslingerne ned i kødhakkeren med nedstopperen, et stykke ad gangen. Pas på ikke at tvinge dem igennem.
Tilsæt cremefraiche, æggeblommer, citronskræl, forårsløg, estragon, basilikum, salt, cayenne og paprika i skålen. Bland alt sammen, indtil alle ingredienserne er helt indarbejdede. Blandingen skal være klæbrig, men stadig til at arbejde med. Til middagsmåltider skal de formes til 140 g bøffer. Som forret skal de formes til 70 g bøffer. Sæt dem til side på en stor tallerken.
Når du har formet en bøf, skal du forsigtigt vende den i paneringen og dække den helt med blandingen. Læg den panerede bøf tilbage på tallerkenen.
Læg køkkenrulle på en anden stor tallerken, og sæt den til side. Opvarm olivenolie og smør på en stegepande ved mellemhøj varme. Når smørret er smeltet og begynder at skumme, skal du forsigtigt lægge bøfferne på panden. Sørg for ikke at lægge for mange på ad gangen. Steg dem på den ene side i 5 minutter (eller indtil bøfferne er blevet gyldenbrune), vend dem derefter forsigtigt, og sæt panden i den forvarmede ovn. Bag dem i 5-6 minutter, eller indtil de føles faste at røre ved. Tag panden ud af ovnen, og brug en paletkniv med riller til forsigtigt at overføre bøfferne til tallerkenen med køkkenrulle. Serveres varm.