Skip the navigation

Hjemmebagt hverdags-boule

KitchenAid-kok

Dette brød er perfekt til alt fra simpelt smør og marmelade til sandwich og til at dyppe i en varm skål suppe.

Import-Recipe - The Everyday Artisan Boule

Hjemmebagt hverdags-boule

KitchenAid-kok

Dette brød er perfekt til alt fra simpelt smør og marmelade til sandwich og til at dyppe i en varm skål suppe.

Redskaber

StandMixer
BreadBowl
Prep
1h35
Madlavning
40min
I alt
2h15
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

375 g hvidt mel

6 g tørgær

8 g salt

300 ml varmt vand (ca. 37 grader)

Trin for trin

  1. Forbered alle ingredienserne på din arbejdsstation. Varm brødskålen op ved at fylde den med varmt vand – hæld derefter vandet ud, og dup den tør. Tilsæt mel, gær og salt i brødskålen, og sæt det på din KitchenAid Artisan køkkenmaskine. Sæt dejkrogen i, og lås hovedet på plads. Sæt køkkenmaskinen på hastighed 2 for at blande de tørre ingredienser. Efter ca. 30 sekunder skal du langsomt tilsætte varmt vand. Lad køkkenmaskinen ælte ingredienserne i 1½-2½ minut – eller indtil dejen slipper skålen, men stadig er våd. Undgå at ælte for meget. (Det er okay, hvis der stadig sidder lidt mel rundt om kanten.) Fjern dejen fra krogen, og fjern brødskålen. drys toppen af dejen med lidt mel. Brug en hånd til at vende og dække dejen i mel, og sæt derefter låget på skålen. (BEMÆRK: Dejen bliver klistret. Du behøver ikke at forme eller ælte dejen yderligere på dette tidspunkt.) Lad dejen hæve i 60 minutter.

  2. Tag låget af skålen, fjern forsigtigt dejen og placer den på en overflade med rigeligt mel. Med dejen i en grov kugle foran dig skal du klemme toppen af dejen, strække den væk fra dig og derefter folde den ind på midten, som om du folder en kuvert. Drej dejen en smule, og gentag med den del af dejen, der er øverst nu. Fortsæt med at vende, strække og folde dejen ind på midten ad tre til fire omgange. (Du vil bemærke, at det bliver sværere at strække dejen, mens du arbejder). Efter det sidste stræk skal du vende dejen, så foldesiden vender nedad. Placer forsigtigt hænderne på hver side af dejkuglen, og krum forsigtigt højre håndflade rundt om den højre side, mens du bruger venstre hånd til at rotere dejkuglen på overfladen. Dette udjævner dejen og gør den rund.

  3. Lad dejen sætte sig, mens du hurtigt skyller brødskålen og tørrer den grundigt. Drys rigeligt med mel på indersiden af brødskålen og på toppen af dejen. Læg dejen tilbage i brødskålen med folden nedad. Sæt låget på skålen, og lad dejen hæve i yderligere 30 minutter.

  4. Forvarm ovnen til 230 grader, mens dejen hæver for anden gang. (BEMÆRK: Sæt pladen så tæt på midten af ovnen som muligt, mens der stadig er nok højde til, at brødskålen med låget på kan være der.) Når du er klar til at bage, skal du tage låget af brødskålen og placere et stykke bagepapir på indersiden af låget. Vend forsigtigt dejen fra brødskålen om på den bagepapirdækkede overflade (så foldesiden nu vender opad), og pas på ikke at lukke luften ud af den eller ødelægge formen. Børst det overskydende mel ud af brødskålen, og dæk derefter dejen til med brødskålen, og placer den i ovnen. Bages i 30 minutter. Fjern derefter brødskålen, så brødet er blotlagt, og fortsæt bagningen i 10 minutter mere, eller indtil skorpen er dyb gyldenbrun. Sæt brødet til afkøling, og lad det køle af, før du skærer det.

  5. Det er altid bedst at veje melet, når du laver brød. Hvis du ikke har en køkkenvægt, må du ikke mase melet under målingen. Du skal blot ”ryste” melet, før du fylder målebægeret, og derefter bruge bagsiden af en køkkenkniv til at skubbe overskydende mel ud over kanten. Vandtemperaturen er en vigtig del af at fremstille brød. Hvis du ikke har et termometer til at teste vandtemperaturen, er den bedste mulighed at bruge varmt vand fra køkkenvasken (i modsætning til opvarmning i en mikrobølgeovn). Tricket er at fylde målebægeret med varmt vand, hælde det ud og derefter opmåle den mængde, der skal bruges til brødet. Dette sikrer, at glasset ikke suger varmen fra vandet, før du tilsætter det dejen. Det er ikke nødvendigt at skære i toppen af brødet, når du bager. Når dejen vendes ud på låget efter den anden hævning, vil der være naturlige revner (fra strække- og foldeprocessen), der udvider sig og giver brødet det perfekte hjemmebagte udtryk.