Hjemmebagte bagels
Det er en idiotsikker opskrift på lækre New York-bagels.
Hjemmebagte bagels
Det er en idiotsikker opskrift på lækre New York-bagels.
Redskaber
Ingredienser
280 ml lunkent vand
20 g strøsukker
7 g tørgær
440 g hvidt mel
2 tsk salt
2 spsk birkes
Trin for trin
Denne opskrift giver 8 bagels.
Tilsæt vand, strøsukker og tørgær til kanden på en foodprocessor med dejkrogen monteret. Pulser 5 gange, og lad det hvile i 5 minutter.
Tilsæt halvdelen af melet, og begynd at blande ved hastighed 1. Tilsæt gradvist resten af melet. Bland, indtil dejen er ensartet og klæbrig. Hæld dejen over i en olieret skål, og lad den hæve i 1 time på et varmt sted.
Slå den hævede dej ned, og skær den i 8 lige store stykker. Rul dejen til kugler, og lav et hul ved at trykke din pegefinger ned gennem midten på dejkuglerne. Sving dejen rundt om din finger for at skabe en 4 cm bred åbning. Lad hvile i 10 minutter.