Redskaber
Ingredienser
400 g oksekød, magert
80 g parmesanost
1 spsk. hakket rosmarin
1 spsk. hakket purløg
2 æg
100 g ca. blød del af brødet
200 g ca. fine brødkrummer
efter smag friskkværnet salt og peber
olie til stegning
Trin for trin
Hak kødet ved at sætte kødhakkeren på Artisan-køkkenmaskinen. Når du laver kødboller selv, får du en meget højere kvalitet af kødet, og du kan lave dem præcis, som du kan lide dem, af forskellige kødudskæringer (okse, kalv, svin, kylling osv.).
Kom det hakkede kød i en glasskål sammen med parmesan, persille, purløg og æg. Tilsæt til sidst den bløde del af brødet. Tilsæt lidt salt og peber, og bland det godt med en træske. Form farsen til runde kugler med håndfladerne, placer dem på en tallerken med brødkrummer, og rul kuglerne, så de er dækket jævnt. Anbring dem på en ren tallerken, og dæk dem med husholdningsfilm.
Opvarm olien i en wok, steg kødbollerne i 2-3 minutter (den gyldne farve afhænger af størrelsen på kødbollerne). Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, og server, mens de er varme.