Hjemmelavet irish coffee
Irish coffee er en drik til kaffeelskere, der gerne vil have lidt kant. en kombination af kaffe og irsk whiskey med et tykt lag lækkert flødeskum, perfekt som hyldest til hverdagen.
Hjemmelavet irish coffee
Irish coffee er en drik til kaffeelskere, der gerne vil have lidt kant. en kombination af kaffe og irsk whiskey med et tykt lag lækkert flødeskum, perfekt som hyldest til hverdagen.
Redskaber
Ingredienser
1 tsk lyst rørsukker (demerara)
1 tsk mørkt rørsukker (muscovado)
25 ml (1 skud) espresso
35 ml irsk whiskey
35 ml piskefløde
efter smag friskrevet muskatnød
Trin for trin
Fyld et varmebestandigt glas med varmt vand for at forvarme det ved hjælp af dampdysen.
Hæld vandet ud, og tilsæt 1 tsk. lyst rørsukker (demerara) og 1 tsk. mørkt rørsukker (muscovado).
Hæld espressoshottet i glasset.
Hæld den varme espresso over for at opløse sukkeret, og tilsæt derefter whiskey.
Pisk fløden i en anden skål med en mixer eller i hånden, indtil der dannes bløde toppe. Fløden skal være tyk, men stadig kunne hældes. Hæld det langsomt over en varm ske på kaffen, og pas på ikke at ødelægge kaffens overflade.
Pynt med revet muskatnød!