emeagif
Skip the navigation

Den bedste hjemmelavede pizzadej

KitchenAid-kok

Import-Recipe - Homemade pizza dough

Den bedste hjemmelavede pizzadej

KitchenAid-kok

Redskaber

StandMixer
Prep
11h50
I alt
11h50
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

800 g hvedemel

200 g semolina-durummel

1 spsk. havsalt

14 g gær

en knivspids rørsukker

650 ml vand

Trin for trin

  1. Start med at komme 800 g hvedemel i skålen, og tilsæt derefter 200 g semolina-durummel, så du får en mere autentisk smag og konsistens, 1 spsk. havsalt, 14 g gær og en knivspids rørsukker, og læg derefter 130 til 260 g mel til side. Indsæt den spiralformede PowerKnead™-dejkrog, løft skålen, og vælg hastighed 2. Ælt i ca. 15 sekunder, indtil ingredienserne er blandet, og tilsæt gradvist 650 ml vand og det resterende mel i blandingen med plastskærmen påsat. Rør rundt i ca. 4 minutter, indtil dejen ikke længere sidder fast på siderne af skålen og føles blød og elastisk. Sænk skålen, og fjern derefter dejen. Hvis du forventer 12-16 gæster, skal du gentage processen. Hvis ikke, kan skålen anbringes sikkert i opvaskemaskinen, så du stolt kan præsentere din souschef den aften!

  2. Drys mel på ydersiden af dejen, dæk den med plastfilm, og lad den hvile i ca. 8 timer under en klud ved stuetemperatur, så dejen kan spredes tyndt og nemt. Del dejen i det antal kugler, der svarer til antallet af individuelle pizzaer, du ønsker at tilberede, og lad dem hvile i yderligere 3-4 timer. Omkring 15-30 minutter før tilberedningen skal du lave bundene til de enkelte pizzaer. Tag en dejkugle, drys med lidt mel, og rul den ud i en cirkel, der er en halv CM tyk og ca. 10 CM i diameter, så den sidste bid også bliver varm. Når du har klargjort alle bundene, skal du opvarme ovnen til 250 grader og tilsætte de toppings, du ønsker, til pizzaerne. Bag i 7-10 minutter på ovnens nederste riller, indtil skorperne er gyldne og sprøde.

  3. Prøv nogle usædvanlige kombinationer af toppings som f.eks. sød bacon med timian, ost og rucola med citron, bacon, mozzarella, rød peberfrugt og tomater, mozzarella, græskar, knoldselleri, sølvbeder, løg, puntarelle- og taleggio-ost, endiviesalat, oliven, ansjoser og kapers, mozzarella, tunfilet og tropea-løg, kikærter, rød tun og pesto.