Skip the navigation

Hjemmelavet ratatouille

KitchenAid-kok

Denne solide, provencalske klassiker byder på en blanding af årstidens grøntsager og udgør den perfekte overgangsret fra sensommer til efterår.

Import-Recipe - Homemade ratatouille

Hjemmelavet ratatouille

KitchenAid-kok

Denne solide, provencalske klassiker byder på en blanding af årstidens grøntsager og udgør den perfekte overgangsret fra sensommer til efterår.

Redskaber

FoodProcessor
Prep
20min
Madlavning
1h
I alt
1h20
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

450 g aubergine

280 g squash

400 g gul squash

150 g rød peberfrugt

150 g orange peberfrugt

280 g løg

3 fed hvidløg

1,1 kg tomater

4 kviste frisk timian

2 laurbærblade

1 spsk salt

125 ml olivenolie

Trin for trin

  1. Forvarm ovnen til 190°C.

  2. Forbered grøntsagerne: Fastgør ternudskæringssættet til KitchenAid 3,1 l foodprocessoren. Fastgør låget, og drej foodprocessoren til lav hastighed. Læg aubergineskiverne i tragten, og skær auberginen i tern. Sluk for maskinen, og hæld aubergineternene på den første bageplade. Sæt ternudskæringssættet tilbage i foodprocessoren, fastgør låget, og drej hastigheden tilbage til lav. Før squash og gul squash gennem tragten, og hæld derefter tern af squash og gul squash på den anden plade. Gentag processen med peberfrugterne, og hæld derefter peberfrugtternene på den tredje plade. Stænk 2-3 spsk. olivenolie over hver plade, og brug hænderne til grundigt at dække alle grøntsagstern med olie. Sæt bagepladerne i den forvarmede ovn, og rist hver plade i 25-30 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre og mørke i kanterne.

  3. Mens grøntsagerne tilberedes, skal du skære løgene og hvidløget ud og forberede tomaterne. Opvarm din stegegryde ved mellemhøj varme. Tilsæt 2 spsk. olivenolie til gryden, og tilsæt de skiveskårne løg. Lad løgene sautere på mellemhøj varme i ca. 2-3 minutter under jævnlig omrøring, og skru derefter varmen ned til jævn. Tilbered løgene, rør rundt i dem hvert 5. minut, og skrab bunden af gryden, hvis noget har sat sig fast. Efter ca. 20 minutter tilsættes timian og finthakket hvidløg. Steg videre i 3-4 minutter.

  4. Mens løgene tilberedes, skal du tilberede tomaterne. Bring en lille gryde med vand i kog, fyld en skål med is og vand, og sæt den ved siden af komfuret. Læg hver tomat i kogende vand i ca. 10 sekunder, og brug derefter en hulske til hurtigt at overføre tomaterne til isvandbadet. Gentag med alle tomater. Fjern derefter skindet fra tomaterne med fingrene, og kassér skindene. Til sidst skal du skære tomaterne i halve og fjerne alle frø. Sæt universalbladet i foodprocessoren, tilsæt tomaterne, og tilbered derefter tomaterne, indtil de er glatte.

  5. Når løgene er karamelliseret (de skal være gyldenbrune og fylde mindre), tilsættes de forarbejdede tomater til stegegryden sammen med laurbærblade og salt, hvorefter der omrøres. Tilsæt derefter alle de ristede grøntsager i stegegryden. Tilsæt 125 ml olivenolie i blandingen, rør godt i, og læg låg på. Skru op til middelhøj varme, lad blandingen simre, sæt varmen ned til middel, og lad stege i 30-45 minutter.

  6. Servér med sprødt brød og endnu et stænk olivenolie.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Vinterudsalg