Hjemmelavet ratatouille
Denne solide, provencalske klassiker byder på en blanding af årstidens grøntsager og udgør den perfekte overgangsret fra sensommer til efterår.
Hjemmelavet ratatouille
Denne solide, provencalske klassiker byder på en blanding af årstidens grøntsager og udgør den perfekte overgangsret fra sensommer til efterår.
Redskaber
Ingredienser
450 g aubergine
280 g squash
400 g gul squash
150 g rød peberfrugt
150 g orange peberfrugt
280 g løg
3 fed hvidløg
1,1 kg tomater
4 kviste frisk timian
2 laurbærblade
1 spsk salt
125 ml olivenolie
Trin for trin
Forvarm ovnen til 190°C.
Forbered grøntsagerne: Fastgør ternudskæringssættet til KitchenAid 3,1 l foodprocessoren. Fastgør låget, og drej foodprocessoren til lav hastighed. Læg aubergineskiverne i tragten, og skær auberginen i tern. Sluk for maskinen, og hæld aubergineternene på den første bageplade. Sæt ternudskæringssættet tilbage i foodprocessoren, fastgør låget, og drej hastigheden tilbage til lav. Før squash og gul squash gennem tragten, og hæld derefter tern af squash og gul squash på den anden plade. Gentag processen med peberfrugterne, og hæld derefter peberfrugtternene på den tredje plade. Stænk 2-3 spsk. olivenolie over hver plade, og brug hænderne til grundigt at dække alle grøntsagstern med olie. Sæt bagepladerne i den forvarmede ovn, og rist hver plade i 25-30 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre og mørke i kanterne.
Mens grøntsagerne tilberedes, skal du skære løgene og hvidløget ud og forberede tomaterne. Opvarm din stegegryde ved mellemhøj varme. Tilsæt 2 spsk. olivenolie til gryden, og tilsæt de skiveskårne løg. Lad løgene sautere på mellemhøj varme i ca. 2-3 minutter under jævnlig omrøring, og skru derefter varmen ned til jævn. Tilbered løgene, rør rundt i dem hvert 5. minut, og skrab bunden af gryden, hvis noget har sat sig fast. Efter ca. 20 minutter tilsættes timian og finthakket hvidløg. Steg videre i 3-4 minutter.
Mens løgene tilberedes, skal du tilberede tomaterne. Bring en lille gryde med vand i kog, fyld en skål med is og vand, og sæt den ved siden af komfuret. Læg hver tomat i kogende vand i ca. 10 sekunder, og brug derefter en hulske til hurtigt at overføre tomaterne til isvandbadet. Gentag med alle tomater. Fjern derefter skindet fra tomaterne med fingrene, og kassér skindene. Til sidst skal du skære tomaterne i halve og fjerne alle frø. Sæt universalbladet i foodprocessoren, tilsæt tomaterne, og tilbered derefter tomaterne, indtil de er glatte.
Når løgene er karamelliseret (de skal være gyldenbrune og fylde mindre), tilsættes de forarbejdede tomater til stegegryden sammen med laurbærblade og salt, hvorefter der omrøres. Tilsæt derefter alle de ristede grøntsager i stegegryden. Tilsæt 125 ml olivenolie i blandingen, rør godt i, og læg låg på. Skru op til middelhøj varme, lad blandingen simre, sæt varmen ned til middel, og lad stege i 30-45 minutter.
Servér med sprødt brød og endnu et stænk olivenolie.