Hjemmelavet rød karrypasta
Glem alt om karrypasta fra butikken – denne velduftende røde karrypasta kan du lave derhjemme.
Hjemmelavet rød karrypasta
Glem alt om karrypasta fra butikken – denne velduftende røde karrypasta kan du lave derhjemme.
Redskaber
Ingredienser
1 tsk spidskommenfrø
1 tsk korianderfrø
1,5 skalotteløg
2 hvidløg
2 rød chilipeber
2 cm frisk ingefær
1 limefrugter
1,5 stilke citrongræs
1 tsk paprika
1 tsk salt
1/2 spsk frisk koriander
Trin for trin
Læg spidskommen og korianderfrøene i en morter, og knus dem let. Kom dem i foodprocessoren.
Skræl skalotteløgene, og skær dem i kvarte. Kom dem i foodprocessoren.
Skræl hvidløgsfeddene, og hak dem groft. Kom dem i foodprocessoren.
Skær chilipeberfrugterne i halve, og fjern kernerne. Kom dem i foodprocessoren.
Tilsæt revet ingefær og limeskal. Pres limefrugten, og hæld saften i foodprocessoren.
Tilsæt citrongræs, paprika, salt og frisk koriander.
Bland det hele sammen ved hastighed 2 i foodprocessoren, indtil der dannes en grov pasta, og skrab siderne efter behov.
Du kan tilsætte lidt olie for at gøre pastaen mere cremet. Du kan opbevare pastaen i op til 10 dage i køleskab.