Redskaber
Ingredienser
460 ml piskefløde, stuetemperatur
1/2 tsk. salt
1 tsk. stødt kanel
1 spsk. ahornsirup
1 nellike hvidløg
4 g persilleblade
4 g purløg
15 g soltørrede tomater i olie
1 tsk. tørret oregano
Trin for trin
Tilsæt piskefløde og salt i køkkenmaskinens skål med piskertilbehøret monteret. Fastgør plastskærmen over skålen. Tænd for køkkenmaskinen ved hastighed 1, og øg langsomt til hastighed 10. Hav et håndklæde eller film ved hånden til stænk
Når fløden piskes, dannes der i første omgang flødeskum. Derefter nedbrydes det gradvist til klumper af gulligt fedt, der skiller fra den hvide kærnemælk. Det tager ca. 10-15 minutter.
Dejen æltes ved at dreje maskinen over på hastighed 2 og lade den ælte, indtil der dannes en blød, klæbrig dej, ca. 5-7 minutter. Stop for at skrabe skålen og krogen, hvis det er nødvendigt. Hvis dejen er for klæbrig, skal du tilsætte op til 30 g mel, en spiseske ad gangen, mens du fortsætter med at ælte ved hastighed 2.
Når smørfedtet er blevet skilt fra kærnemælken, skal du slukke for køkkenmaskinen og fjerne plastskærmen. Skil smørret fra kærnemælken (gem kærnemælken til andet bagværk)
Hæld smørret tilbage i køkkenmaskineskålen, og skyl med koldt vand. Skyl smørret i rent, koldt vand, indtil vandet er klart. Denne proces fjerner kærnemælk, så det hjemmelavede smør holder sig friskt.
Pres smørret ned i en glasbeholder. Servér smørret med frisk brød eller pasta, eller brug det i opskrifter på smørblandinger. Opbevares i køleskab, og kan holde sig i op til en uge.
Sådan laver du smør med kanel og ahornsirup: Tilføj hjemmelavet smør, kanel og ahornsirup i en ren skål. Pisk smør ved hastighed 4, indtil ingredienserne er helt blandet, og blandingen er luftig, ca. 1-2 minutter. Servér med det samme, eller form det som en pølse på bagepapir, og sæt på køl.
Brug KitchenAid Go ledningsfri hakker til at hakke hvidløg, persille og purløg fint. Tilsæt hjemmelavet smør, finthakket hvidløg og krydderurter til den rene køkkenmaskineskål, og sæt den på køkkenmaskinen med piskertilbehøret monteret. Bland ved hastighed 4 i 1-2 minutter. Servér med det samme, eller form det som en pølse på bagepapir, og sæt på køl.
Brug KitchenAid Go ledningsfri hakker til at hakke soltørrede tomater og oregano, indtil de er hakket fint. Tilsæt hjemmelavet smør og den finthakkede tomatblanding til den rene køkkenmaskineskål, og sæt den på køkkenmaskinen med piskertilbehøret monteret. Bland ved hastighed 4 i 1-2 minutter. Servér med det samme, eller form det som en pølse på bagepapir, og sæt på køl.
Lav hjemmelavet smør
Sådan laver du smør med kanel og ahornsirup
Sådan laver du hvidløgskryddersmør
Sådan laver du tomatsmør