Hjemmelavet Surdejsbrød
Nyd en fantastisk morgenmad med dette lækre surdejsbrød.
Ingredienser
480 g brødmel
240 ml varmt vand
60 ml avocado- eller rapsolie
200 g aktiv surdej
12 g salt
for dusting rismel
Trin for trin
Sæt brødskålen på KitchenAid-køkkenmaskinen med det flade piskeris monteret. Tilsæt mel, vand, olie og surdejsstarter til brødskålen. Bland ved hastighed 2, indtil ingredienserne er blandet (ca. 1-2 minutter). Lad dejen hvile i 10 minutter.
Drys salt over dejen. Udskift det flade piskeris med dejkrogen. Bland ved omrøringshastighed i 2-3 minutter, indtil saltet er fuldt indarbejdet. Sæt låget på skålen, og lad dejen hæve i 4 timer.
Sæt brødskålen tilbage på køkkenmaskinen med dejkrogen sat på, indstil den til hastighed 2, og ælt i 5 minutter.
Drys et fint lag mel på en ren arbejdsflade. Vend dejen ud på arbejdsfladen. Form dejen til en nogenlunde rund masse ved forsigtigt at trække kanterne til midten og vende samlingen nedad.
Drys en hævekurv rigeligt med rismel. Læg dejen i kurven med samlingen opad. Dæk den med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i yderligere 2,5 timer. Det kan enten bages med det samme eller sættes i køleskabet natten over og blive bagt om morgenen.
Forvarm din ovn til 260 °C, og sæt den store KitchenAid-brødskål med låget på ind i ovnen, så den kan varme op i mindst 30 minutter. Tag den forsigtigt ud af ovnen.
Læg et stykke bagepapir på låget. Vend dejen ud af hævekurven på låget, og rids toppen med en skarp kniv. Dæk med brødskålen. Bag i 20 minutter med låget på, fjern derefter låget, og bag i yderligere 5-10 minutter, indtil brødet er gyldenbrunt.
Tag brødet ud af brødskålen, og lad det køle af på en bagerist i mindst 1 time, før det skæres i skiver.