Ingredienser
170 g usaltet smør
4 æggeblommer
1-2 spsk. frisk citronsaft
1/2 tsk. havsalt
Trin for trin
Smelt smørret i glasmålekanden i mikrobølgeovn, indtil det er meget varmt. Du kan også smelte smørret i en lille kasserolle ved mellemlav varme, indtil det er meget varmt. Overfør det derefter til målekanden.
Bland æggeblommer, citronsaft og salt i blenderkanden på KitchenAid ARTISAN Power Plus-blenderen. Fastgør låget, og drej knappen til hastighed 3. Blend i ca. 20 sekunder, indtil blandingen er jævn. Drej hastighedsknappen ned til 2. Mens blenderen kører, skal du fjerne målekoppen og langsomt tilsætte det varme smeltede smør. Sæt målekoppen på igen, og sæt hastigheden op til 6. Blend i ca. 1 minut, indtil smørret er helt indarbejdet, og saucen bliver tyk og varm.
Smag til med salt efter behov. Saucen er bedst, hvis den serveres med det samme.