Hot cross buns
Disse hot cross buns med rosiner er en påskeklassiker, som du ikke kan undvære på dit påskebrunchbord!
Hot cross buns
Disse hot cross buns med rosiner er en påskeklassiker, som du ikke kan undvære på dit påskebrunchbord!
Redskaber
Ingredienser
250 ml letmælk
50 g smør
470 g + 4 tsk hvidt mel
12 g gær
60 g strøsukker
1 tsk salt
1 æg
60 g rosiner
1 tsk stødt kanel
3,5 spsk vand
Trin for trin
Opvarm mælken til 40 °C. Tag den af varmen, tilsæt smør, og stil til side for at køle lidt af.
Kom 470 g mel, gær og strøsukker i skålen på en køkkenmaskine med dejkrog monteret. Bland ved hastighed 1 i 30 sekunder. Tilsæt mælkeblandingen og 1 æg. Ælt ved hastighed 1 i 5 minutter.
Placér dejen i en skål smurt med olie. Dæk med et rent viskestykke, og lad den hæve i 1 time, eller indtil den er dobbelt så stor.
Tilsæt rosiner og kanel til dejen, og bland, indtil det er helt sammenblandet. Dæk med et rent viskestykke, og stil til hævning i endnu 1 time.
Del dejen i 12 lige store dele. Form glatte kugler, og placer dem på en bageplade med bagepapir. Dæk med et rent viskestykke, og stil til hævning i endnu 1 time.
Bland 4 spsk. mel med 3,5 spsk. vand for at lave en tyk pasta. Hvis blandingen er for flydende, tilsættes lidt mere mel. Placér i en sprøjtepose, og lav et kryds på hver bolle.
Bages i ca. 15 minutter ved 210 °C i en forvarmet ovn.