Skip the navigation

Hot cross buns

KitchenAid-kok

Disse hot cross buns med rosiner er en påskeklassiker, som du ikke kan undvære på dit påskebrunchbord!

hotcrossbuns_thumbnail.jpg

Hot cross buns

KitchenAid-kok

Disse hot cross buns med rosiner er en påskeklassiker, som du ikke kan undvære på dit påskebrunchbord!

Redskaber

StandMixer
Prep
20min
Indstilling
3h
Madlavning
15min
I alt
3h35
Servering
6
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

250 ml letmælk

50 g smør

470 g + 4 tsk hvidt mel

12 g gær

60 g strøsukker

1 tsk salt

1 æg

60 g rosiner

1 tsk stødt kanel

3,5 spsk vand

Trin for trin

  1. Opvarm mælken til 40 °C. Tag den af varmen, tilsæt smør, og stil til side for at køle lidt af.

  2. Kom 470 g mel, gær og strøsukker i skålen på en køkkenmaskine med dejkrog monteret. Bland ved hastighed 1 i 30 sekunder. Tilsæt mælkeblandingen og 1 æg. Ælt ved hastighed 1 i 5 minutter.

  3. Placér dejen i en skål smurt med olie. Dæk med et rent viskestykke, og lad den hæve i 1 time, eller indtil den er dobbelt så stor.

  4. Tilsæt rosiner og kanel til dejen, og bland, indtil det er helt sammenblandet. Dæk med et rent viskestykke, og stil til hævning i endnu 1 time.

  5. Del dejen i 12 lige store dele. Form glatte kugler, og placer dem på en bageplade med bagepapir. Dæk med et rent viskestykke, og stil til hævning i endnu 1 time.

  6. Bland 4 spsk. mel med 3,5 spsk. vand for at lave en tyk pasta. Hvis blandingen er for flydende, tilsættes lidt mere mel. Placér i en sprøjtepose, og lav et kryds på hver bolle.

  7. Bages i ca. 15 minutter ved 210 °C i en forvarmet ovn.