emeagif
Skip the navigation

Hvedebrød

KitchenAid-kok

Lad dit hjem dufte af friskbagt brød.

Import-Recipe - Homemade white bread

Hvedebrød

KitchenAid-kok

Lad dit hjem dufte af friskbagt brød.

Redskaber

StandMixer
Prep
55min
Madlavning
45min
I alt
1h40
Servering
2
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

150 ml lunkent vand

5 g gær

250 g hvedemel

3,5 g smør med stuetemperatur

5 g salt

Trin for trin

  1. Opløs det friske gær i vandet i mikserskålen.

  2. Fastgør sigte- og vægttilbehøret til standermikseren, og sigt melet ved hastighed 2.

  3. Tilsæt smør og salt i skålen på standermikseren, hvor der er påsat en dejkrog.

  4. Bland ved den laveste hastighed i 10 minutter, indtil dejen er glat og samlet i en kugle. Hvis dejen er for tør eller klæbrig, skal du tilsætte lidt vand eller mel 1 teskefuld ad gangen.

  5. Læg dejen på en overflade, der er drysset med mel. Lad dejen hvile i 5 minutter med et fugtigt viskestykke over. 

  6. Ælt dejen med hænderne i 5 minutter, og form den til en perfekt kugle.

  7. Dæk med mel og et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve i yderligere 15 minutter. 

  8. Ælt den igen i 5 minutter med hænderne, og form en perfekt kugle. Hvis dejen er for våd, skal du blot tilsætte lidt mel. Lad den hæve i 45 minutter til 1 time, indtil den er blevet dobbelt så stor.

  9. Læg bagepapir på en bageplade, og læg det formede brød på den. 

  10. Skær et mønster med en meget skarp kniv. 

  11. Bag brødet i 45 minutter i en 220 °C forvarmet ovn.

  12. Placer et lille ovnfast fad fyldt med vand i bunden af ovnen. Det vil hjælpe med at danne en sprød skorpe.