Redskaber
Ingredienser
150 ml lunkent vand
5 g gær
250 g hvedemel
3,5 g smør med stuetemperatur
5 g salt
Trin for trin
Opløs det friske gær i vandet i mikserskålen.
Fastgør sigte- og vægttilbehøret til standermikseren, og sigt melet ved hastighed 2.
Tilsæt smør og salt i skålen på standermikseren, hvor der er påsat en dejkrog.
Bland ved den laveste hastighed i 10 minutter, indtil dejen er glat og samlet i en kugle. Hvis dejen er for tør eller klæbrig, skal du tilsætte lidt vand eller mel 1 teskefuld ad gangen.
Læg dejen på en overflade, der er drysset med mel. Lad dejen hvile i 5 minutter med et fugtigt viskestykke over.
Ælt dejen med hænderne i 5 minutter, og form den til en perfekt kugle.
Dæk med mel og et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve i yderligere 15 minutter.
Ælt den igen i 5 minutter med hænderne, og form en perfekt kugle. Hvis dejen er for våd, skal du blot tilsætte lidt mel. Lad den hæve i 45 minutter til 1 time, indtil den er blevet dobbelt så stor.
Læg bagepapir på en bageplade, og læg det formede brød på den.
Skær et mønster med en meget skarp kniv.
Bag brødet i 45 minutter i en 220 °C forvarmet ovn.
Placer et lille ovnfast fad fyldt med vand i bunden af ovnen. Det vil hjælpe med at danne en sprød skorpe.