Italiensk kikærtesuppe
Italiensk kikærtesuppe
Redskaber
Ingredienser
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie, delt, plus mere til pynt
1 1 mellemstort løg, groft hakket
1 mellemstor gulerod, skrællet og hakket
4 hvidløgsfed, hakket
2 tsk. frisk rosmarin, hakket
havsalt
friskkværnet sort peber
850 g kikærter, drænede og skyllede
750 ml hønse- eller grøntsagsbouillon
citron, saften (valgfrit)
Trin for trin
Opvarm 1 spsk. olie på stegepanden ved mellemhøj varme. Tilsæt løg, gulerod, hvidløg, rosmarin og en knivspids salt, læg låg på, og sauter i ca. 8 minutter under jævnlig omrøring, indtil de er møre. Tag den af varmen.
Læg 40 g kikærter til side til pynt, mens løgblandingen køler af. Tilsæt de resterende kikærter, bouillon og citronsaft (hvis den ønskes) i blenderkanden til KitchenAid ARTISAN Power Plus. Tilsæt løgblanding, sæt låget omhyggeligt på, og vælg blenderens suppeindstilling. Med denne indstilling bliver suppen både blendet og opvarmet. Blend, indtil maskinen slukker automatisk.
Kom ingredienserne i blenderen som anvist, fastgør låget, og indstil til hastighed 1. Øg langsomt hastigheden til høj (hastighed 10 eller 11). Blend, indtil blandingen er helt jævn og damper, ca. 4 minutter.
Suppen skal serveres varm. Smag til med salt og masser af peber. Serveres med det samme, pyntet med kikærter, du har lagt til side, friskkværnet peber og en smule olie.
Lad den køle af, og opbevar den i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 5 dage eller i fryseren i op til 3 måneder.
Citronen tilføjer en diskret frisk smag til suppen. Den kan udelades for en mere traditionel version.
Beskrivelse