emeagif
Skip the navigation

Jordbæris

KitchenAid-kok

Fyldig og cremet jordbæris, som alle vil elske.

Import-Recipe - Strawberry ice cream

Jordbæris

KitchenAid-kok

Fyldig og cremet jordbæris, som alle vil elske.

Redskaber

StandMixer
IceCreamMaker
Prep
20min
Hvile
4h30
I alt
4h50
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

450 g jordbær

9 spsk citronsaft

2 æggeblommer

170 g + 60 g strøsukker

360 g piskefløde

360 g sødmælk

Trin for trin

  1. Placer isskålen fra ismaskinetilbehøret i fryseren natten over.

  2. Kom æggeblommerne og den største mængde sukker i skålen til køkkenmaskinen. Fastgør trådpiskeriset, og bland ved hastighed 10 i 3 minutter, indtil blandingen er lys i farven.

  3. Bland mælk og fløde sammen i en kande. Sæt hastigheden til 4, og hæld langsomt fløde og mælk i æggeblandingen. Pisk, indtil det hele er blandet og ser luftigt ud. Sæt i fryseren i 30 minutter.

  4. Skær toppen af jordbærrene. Dæk jordbærrene med 60 g sukker og citronsaften, og lad hvile i 30 minutter.

  5. Læg jordbærrene i en blender og blend i 30 sekunder ved hastighed 6.

  6. Vend de blendede jordbær i fløden med en spatel, indtil de lige netop hænger sammen. Du må ikke overblande ”flødeskummet”.

  7. Tag isskålen fra ismaskinetilbehøret ud af fryseren. Sæt ismaskinen på køkkenmaskinen.

  8. Indstil hastigheden til 4, og hæld flødeblandingen i skålen. Sørg for, at køkkenmaskinen kører, før du hælder blandingen i.

  9. Vent 15-20 minutter, til isen ligner softice. Hæld den så ned i en (lufttæt) beholder, luk til med husholdningsfilm og frys i 4 timer.