Redskaber
Ingredienser
450 g jordbær
9 spsk citronsaft
2 æggeblommer
170 g + 60 g strøsukker
360 g piskefløde
360 g sødmælk
Trin for trin
Placer isskålen fra ismaskinetilbehøret i fryseren natten over.
Kom æggeblommerne og den største mængde sukker i skålen til køkkenmaskinen. Fastgør trådpiskeriset, og bland ved hastighed 10 i 3 minutter, indtil blandingen er lys i farven.
Bland mælk og fløde sammen i en kande. Sæt hastigheden til 4, og hæld langsomt fløde og mælk i æggeblandingen. Pisk, indtil det hele er blandet og ser luftigt ud. Sæt i fryseren i 30 minutter.
Skær toppen af jordbærrene. Dæk jordbærrene med 60 g sukker og citronsaften, og lad hvile i 30 minutter.
Læg jordbærrene i en blender og blend i 30 sekunder ved hastighed 6.
Vend de blendede jordbær i fløden med en spatel, indtil de lige netop hænger sammen. Du må ikke overblande ”flødeskummet”.
Tag isskålen fra ismaskinetilbehøret ud af fryseren. Sæt ismaskinen på køkkenmaskinen.
Indstil hastigheden til 4, og hæld flødeblandingen i skålen. Sørg for, at køkkenmaskinen kører, før du hælder blandingen i.
Vent 15-20 minutter, til isen ligner softice. Hæld den så ned i en (lufttæt) beholder, luk til med husholdningsfilm og frys i 4 timer.