Julekager med ingefær
Lav selv disse populære julesmåkager med vores supersimple opskrift.
Ingredienser
360 g hvidt mel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 tsk revet muskatnød
1 tsk stødt kryddernellike
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
225 g usaltet smør, stuetemperatur
300 g brun farin
1 æg
Glasur til pynt:
80 g pasteuriserede æggehvide, stuetemperatur
1 tsk citronsaft
225 g flormelis
Trin for trin
Sådan laver du småkagerne: Fastgør sigte- og vægttilbehøret til køkkenmaskinen. Sigt mel, bagepulver og krydderier i en skål ved hastighed 4. Sæt til side.
Hæld brun farin og smør i en separat køkkenmaskineskål. Fastgør fladpiskeren, og pisk ved hastighed 4, til farven bliver lysere.
Indstil hastigheden til 2. Tilføj æg og salt, og skrab evt. ublandede ingredienser ned fra siden af skålen med en dejskraber, hvis det er nødvendigt.
Pisk, indtil ingredienserne er godt blandede. Mens maskinen kører, tilføjer du gradvist det sigtede mel. Bland, indtil der dannes en dej.
Placer dejen mellem to ark bagepapir. Rul den ud til en tykkelse på 0,5 cm. Sæt i køleskabet i 20 minutter.
Tag ud af køleskabet. Fjern det øverste lag bagepapir.
Brug kageudstikkere til at skære småkagerne ud i den form, du vil have. Sæt småkagerne på en bageplade med bagepapir.
Bages i 10-12 minutter ved 180°C i en forvarmet ovn. Småkagerne skal se tørre ud, men være bløde, når du rører ved dem.
Fjern dem fra bagepladen og lad dem køle af på en bagerist.
Sådan laver du royal icing-glasur: Hæld æggehviderne i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren monteret. Pisk ved hastighed 6, indtil æggehviderne skummer op. Tilføj citronsaft.
Hæld gradvist flormelis i, indtil du opnår den ønskede konsistens.