Skip the navigation

Julesød sukkerstok-kage

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Christmas candy cane cake

Denne sukkerstokkage vil forsøde dit julebord og helt sikkert imponere dine gæster!

Duration
I alt1h15
Prep30min
Madlavning45min

Redskaber

StandMixerStandMixer
SifterSifter

Ingredienser

Servering

5

æg, blommer og hvider hver for sig

200 g

strøsukker

200 g

selvhævende mel

1 kg

flormelis

460 g

blødt smør

2 spsk

sødmælk

1 tsk

rød frugtfarve

2

slikstokke

3

slikstokke, knuste

Trin for trin

  1. Put æggehviderne i køkkenmaskines skål med trådpiskeriset monteret. Pisk ved hastighed 10, indtil der dannes faste toppe. Tilsæt lidt efter lidt strøsukker, mens du blander. Tilsæt æggeblommer, og bliv ved med at blande, indtil de er helt iblandet.

  2. Sæt vægt og si-tilbehøret på, og si melet ned i skålen ved hastighed 4. Fjern ikke trådpiskeriset, så melet lidt efter lidt blandes ind i æggeblandingen.

  3. Klip et stykke bagepapir, og læg det ned i bunden af en springform. Smør springformen med bagespray.

  4. Fyld gryden 2/3 op. Udjævn toppen.

  5. Bages ved 160 °C i en forvarmet ovn i 40-45 minutter (når du sætter et spyd i kagen, må der ikke hænge noget dej ved). Lad kagen køle helt af.

  6. Smørcreme: Si flormelis ned i en skål med vægt og si-tilbehøret ved hastighed 4. Sæt til side.

  7. Hæld det blødgjorte smør i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren monteret. Pisk smørret ved hastighed 4.

  8. Indstil hastigheden til 8, og tilsæt gradvist sigtet flormelis, så smør og flormelis bliver blandet sammen, inden der tilsættes mere. Tilsæt sødmælk, og bland det, indtil det hænger sammen.

  9. Opdel smørcremen i 3 lige store portioner. Lad en portion ligge i køkkenmaskinens skål. Tilføj rød frugtfarve til den, og bland, indtil du får én ensartet farve.

  10. Tag 3 sprøjteposer, og fyld hver sprøjtepose med en portion af smørcremen. Læg en sprøjtepose med hvid smørcreme til side.

  11. Skær toppen af sprøjteposerne, og kom de to sprøjteposer med hvid og rød farve i en ny sprøjtepose. Skær toppen af.

  12. Skær kagen i 3 lige store lag. Sprøjt den tofarvede smørcreme på kagen, hvor du starter i midten af kagen (du kan bruge en roterbar kageopsats til at gøre sprøjtningen nemmere).

  13. Kom et nyt kagelag oven på smørcremen.

  14. Gentag, og læg det sidste lag af kagen ovenpå (sørg for, at den vender på hovedet).

  15. Brug resten af den hvide smørcreme til at glasere toppen og siderne af kagen.

  16. Pynt toppen med knuste slikstokke. Sæt to sukkerstokke på kagens øverste lag.