Kagecreme
Kagecreme er en grundlæggende del af enhver hjemmebagers repertoire. Brug den til dine søde tærter og andre kager.
Kagecreme
Kagecreme er en grundlæggende del af enhver hjemmebagers repertoire. Brug den til dine søde tærter og andre kager.
Redskaber
Ingredienser
1 l sødmælk
1 vaniljestang
1 tsk vaniljepasta
100 g strøsukker
60 g majsstivelse
10 æggeblommer
100 g koldt smør i tern
Trin for trin
Hæld mælken over i en kraftig gryde, og tilsæt vaniljekerner og vaniljepastaen. Lad blandingen simre.
Tilsæt sukker, majsstivelse og æggeblommer i skålen på en køkkenmaskine, der er udstyret med piskeriset. Bland ved hastighed 6, indtil der dannes en let og luftig blanding.
Sænk hastigheden på køkkenmaskinen til 2, og hæld forsigtigt halvdelen af den opvarmede mælk i. Bland, indtil de 2 komponenter er blandet helt sammen. Dette trin kaldes at 'temperere æggene'.
Læg de tempererede æg tilbage i den resterende varme mælk i gryden, og pisk dem hurtigt, indtil der dannes en tyk creme. Dette tager ca. 10 minutter. Si den varme creme af for at fjerne eventuelle klumper.
Pisk det kolde smør i, dæk skålen med film, og lad den køle af i køleskabet i mindst 12 timer. Brug den afkølede kagecreme som fyld i kager.