Skip the navigation

Kakigori

KitchenAid-kok

Denne populære japanske dessert er dejlig forfriskende og nem at tilberede.

Import-Recipe - Kakigori

Kakigori

KitchenAid-kok

Denne populære japanske dessert er dejlig forfriskende og nem at tilberede.

Redskaber

StandMixer
IceShaver
Prep
15min
Madlavning
30min
I alt
45min
Servering
2
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

1050 ml vand

250 g sukker

450 g eksotisk frugt, skrællet og hakket (f.eks. papaja eller gylden kiwi)

3 limefrugter

75 g kondenseret mælk

Trin for trin

  1. Lav isblokkene. Hæld 800 ml vand i plastikisformene, og frys dem i 12-24 timer.

  2. Lav siruppen. Hæld de resterende 250 ml vand, strøsukker, saft fra 3 limefrugter og hakket frugt i en gryde. Bring blandingen i kog, sænk varmen, og lad det simre i ca. 30 minutter, eller indtil siruppen har samme konsistens som ahornsirup.

  3. Filtrer med en si, og lad det køle helt af, inden siruppen hældes i en forseglet flaske. Opbevares i køleskabet.

  4. Lad isblokkene hvile ved stuetemperatur, indtil isblokkenes ydersider har en pæn skinnende glans. Put isblokken i Shave Ice-tilbehøret fra KitchenAid, sæt hastigheden til 10, og riv isen i en rund kop eller skål. Læg isen sammen, og vend indholdet ud i en serveringsskål.

  5. Stænk med den kolde sirup og kondenseret mælk.

  6. Server med hakket frugt og spiselige blomster.