Kakigori
Denne populære japanske dessert er dejlig forfriskende og nem at tilberede.
Kakigori
Denne populære japanske dessert er dejlig forfriskende og nem at tilberede.
Redskaber
Ingredienser
1050 ml vand
250 g sukker
450 g eksotisk frugt, skrællet og hakket (f.eks. papaja eller gylden kiwi)
3 limefrugter
75 g kondenseret mælk
Trin for trin
Lav isblokkene. Hæld 800 ml vand i plastikisformene, og frys dem i 12-24 timer.
Lav siruppen. Hæld de resterende 250 ml vand, strøsukker, saft fra 3 limefrugter og hakket frugt i en gryde. Bring blandingen i kog, sænk varmen, og lad det simre i ca. 30 minutter, eller indtil siruppen har samme konsistens som ahornsirup.
Filtrer med en si, og lad det køle helt af, inden siruppen hældes i en forseglet flaske. Opbevares i køleskabet.
Lad isblokkene hvile ved stuetemperatur, indtil isblokkenes ydersider har en pæn skinnende glans. Put isblokken i Shave Ice-tilbehøret fra KitchenAid, sæt hastigheden til 10, og riv isen i en rund kop eller skål. Læg isen sammen, og vend indholdet ud i en serveringsskål.
Stænk med den kolde sirup og kondenseret mælk.
Server med hakket frugt og spiselige blomster.