Kanelbrød
Disse søde kanelsnegle er fulde af smag og pyntet med smørcremeglasur. Perfekt til morgenmaden eller særlige lejligheder.
Kanelbrød
Disse søde kanelsnegle er fulde af smag og pyntet med smørcremeglasur. Perfekt til morgenmaden eller særlige lejligheder.
Redskaber
Ingredienser
125 ml varm mælk
9 g tørgær
65 g sukker (adskilt i 50 g og 15 g)
270 g hvidt mel
1 stort æg, stuetemperatur
1/2 tsk salt
160 g smør
100 g brun farin
2 tsk (5g) kanel
60 g flødeost
200 g flormelis
1/2 tsk vaniljeekstrakt
15 ml kold mælk
2 spsk fløde
Trin for trin
Fyld brødskålen med varmt vand fra hanen for at opvarme det keramiske materiale, og dup den derefter tør.
Hæld den varme mælk og 1 spsk. (15 g) sukker i brødskålen, og drys gæren over. Pisk forsigtigt gæren i, og lad den derefter sprede sig i 3-5 minutter.
Tilsæt de resterende 50 g sukker, mel, æg, 60 g smeltet smør og salt i gærblandingen. Sæt brødskålen på køkkenmaskinen, sæt dejkrogen i, og drej til hastighed 4 for at ælte dejen. Lad dejen ælte i 4-6 minutter, eller indtil den er glat og ligger mod siden af skålen, når du drejer denne.
Tag skålen ud af køkkenmaskinen. Fjern dejen fra skålen, og smør lidt olie på indersiden af skålen. Form dejen til en kugle, sæt den tilbage i skålen, og dæk derefter brødskålen med bagelåget. Lad dejen hvile et varmt sted i 30 minutter. Mens dejen hæver, skal du forberede fyldet og glasuren.
Rør brun farin og kanel sammen til at lave fyldet. Sæt til side.
Til glasuren skal du piske 40 g blødt smør og flødeost sammen til en cremet konsistens og derefter tilsætte vaniljeekstrakt og en knivspids salt. Derefter skal du drysse flormelis i og fortsætte med at piske, indtil blandingen er lind. (Tilsæt mælk eller fløde, hvis den er for tyk.) Stil glasuren til side.
Når dejen er færdig med den første hævning, skal du drysse mel på dit køkkenbord. (BEMÆRK: Ikke for meget mel, da det vil få dejen til at glide, når du ruller den. Du skal bare bruge en smule til at forhindre, at den sætter sig fast.) Rul dejen til et rektangel á 50x24 cm. Brug en dejspatel til forsigtigt at sprede 60 g blødt smør over dejens overflade, og drys derefter rigeligt af sukker-/kanelblandingen over smørret.
Skær dejen på langs i fire strimler, der er ca. 6 cm brede. Start i den ene ende, og rul en strimmel til en stram cylinder. Placer cylinderen ved kanten af den næste strimmel, og sørg for, at kanterne på dejen passer sammen, inden du ruller dejen sammen. Færdiggør processen med alle fire dejstrimler, så du har en stor, rullet cylinder. Stik 2,5 cm af enden af det udvendige lag i en vinkel under cylinderen, så det ikke vikles ud, når det hæver og bages.
Dæk brødskålens låg med et stykke bagepapir, der er skåret 5 cm større end bunden. Anbring forsigtigt cylinderen midt på låget på bagepapiret, og dæk den med brødskålen. Lad brødet hæve i yderligere 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader, mens dejen hæver for anden gang. (BEMÆRK: Sæt pladen så tæt på midten af ovnen som muligt, så der stadig er plads nok til brødskålen og låget.)
Fjern efter 30 minutter skålen, og hæld forsigtigt 2 spsk. fløde (let opvarmet) over brødets overflade. (BEMÆRK: Hæld langsomt, og prøv at arbejde fløden ned i folderne i stedet for at lade den flyde over siderne og danne en pøl på låget.)
Dæk endnu en gang det klargjorte brød med bageskålen, og sørg for, at kanten af bagepapiret er helt gemt væk inde i skålen for at fange smøret og sukkeret, imens brødet bager. Bages i 35 minutter. Fjern derefter skålen fra låget, og lad brødet bage uden at være tildækket i yderligere 2-3 minutter, eller indtil det er let gyldenbrunt.
Lad brødet køle af i 10 minutter, før du glaserer det.