Skip the navigation

Kanelkage med kaffe

KitchenAid-kok

Enkel opskrift på en enkel og lækker hjemmelavet kage.

Import-Recipe - Cinnamon Coffee Cake

Kanelkage med kaffe

KitchenAid-kok

Enkel opskrift på en enkel og lækker hjemmelavet kage.

Redskaber

StandMixer
Sifter
Prep
5min
Madlavning
1h
I alt
1h5
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

200 g flormelis

55 g usaltet smør, blødt

2 store æg, stuetemperatur

75 g creme fraiche, fuldfed

240 g hvidt mel

1/2 spsk bagepulver

1/2 tsk salt

1/2 tsk vaniljeekstrakt

100 ml kaffe

20 g usaltet smør, blødgjort (streusel-topping)

100 g stødt melis (streusel-topping)

1 tsk hvidt mel (streusel-topping)

1 tsk stødt kanel (streusel-topping)

Trin for trin

  1. Tænd KitchenAid-kaffemaskinen, og bryg kaffen. Afmål 100 ml kaffe, og stil til side.

  2. Fastgør vægt og si-tilbehøret til køkkenmaskinen. Si mel, bagepulver og salt ved hastighed 4. Sæt til side.

  3. Hæld smør og sukker i skålen til køkkenmaskinen med fladpiskeren monteret, og bland ved hastighed 4 i 1 minut.

  4. Tilsæt æg, creme fraiche, kaffe og vaniljeekstrakt. Bland i 30 sekunder ved hastighed 4.

  5. Bland de våde og tørre ingredienser, og bland dem ved hastighed 2, indtil de hænger sammen.

  6. Hæld dejen i en bageform med bagepapir.

  7. Streusel-topping: Hæld hvidt mel, sukker, kanel og smør i skålen til køkkenmaskinen med fladpiskeren monteret. Bland, indtil blandingen smuldrer.

  8. Drys streusel-toppingen over kagedejen.

  9. Bag i 1 time i en forvarmet ovn ved 170 °C. Kagen er færdig, når du kan stikke en tandstikker ned i midten af muffinen, uden at dejen hænger ved Lad kagen køle af i 20 minutter, før du skærer den i skiver.