Kanelkage med kaffe
Enkel opskrift på en enkel og lækker hjemmelavet kage.
Kanelkage med kaffe
Enkel opskrift på en enkel og lækker hjemmelavet kage.
Redskaber
Ingredienser
200 g flormelis
55 g usaltet smør, blødt
2 store æg, stuetemperatur
75 g creme fraiche, fuldfed
240 g hvidt mel
1/2 spsk bagepulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljeekstrakt
100 ml kaffe
20 g usaltet smør, blødgjort (streusel-topping)
100 g stødt melis (streusel-topping)
1 tsk hvidt mel (streusel-topping)
1 tsk stødt kanel (streusel-topping)
Trin for trin
Tænd KitchenAid-kaffemaskinen, og bryg kaffen. Afmål 100 ml kaffe, og stil til side.
Fastgør vægt og si-tilbehøret til køkkenmaskinen. Si mel, bagepulver og salt ved hastighed 4. Sæt til side.
Hæld smør og sukker i skålen til køkkenmaskinen med fladpiskeren monteret, og bland ved hastighed 4 i 1 minut.
Tilsæt æg, creme fraiche, kaffe og vaniljeekstrakt. Bland i 30 sekunder ved hastighed 4.
Bland de våde og tørre ingredienser, og bland dem ved hastighed 2, indtil de hænger sammen.
Hæld dejen i en bageform med bagepapir.
Streusel-topping: Hæld hvidt mel, sukker, kanel og smør i skålen til køkkenmaskinen med fladpiskeren monteret. Bland, indtil blandingen smuldrer.
Drys streusel-toppingen over kagedejen.
Bag i 1 time i en forvarmet ovn ved 170 °C. Kagen er færdig, når du kan stikke en tandstikker ned i midten af muffinen, uden at dejen hænger ved Lad kagen køle af i 20 minutter, før du skærer den i skiver.