Redskaber
Ingredienser
300 g dulce de leche
520 ml fløde
200 ml sødmælk
3 æggeblommer
40 g hakkede macademianødder
200 g strøsukker
85 g smør i tern og ved stuetemperatur
1 tsk groft havsalt
Trin for trin
Hæld dulce de leche, 400 ml fløde og mælk i en gryde. Blandingen opvarmes under omrøring, indtil dulce de lechen smelter.
Hæld æggeblommerne i skålen til køkkenmaskinen med pisketilbehøret monteret, og bland ved hastighed 4 i 2 minutter.
Hæld 200 ml af den varme blanding langsomt ned i æggene, mens køkkenmaskinen kører. Hæld æggeblandingen tilbage i gryden, og sæt tilbered den ved mellemhøj varme under omrøring med en træske, indtil blandingen er tyk som en let flydende creme. Dette tager ca. 15 minutter. Må ikke koges.
Hæld isen i en lufttæt beholder, og afkøl helt. Sæt den i køleskabet og afkøl natten over.
Hæld sukkeret i en gryde, og opvarm ved mellemhøj varme, indtil sukkeret er smeltet og gyldenbrunt. Tag gryden af varmen, og rør smørret i. Tilsæt 120 ml fløde, og rør med det samme, indtil der dannes tyk karamel. Tilsæt havsalt, og bland forsigtigt. Lad det køle helt af.
Sæt den frosne KitchenAid-skål til isfremstilling fast på køkkenmaskinen. Indstil køkkenmaskinen til "OMRØRING", og hæld den kolde vaniljeis i fryseskålen, mens køkkenmaskinen kører. Lad køkkenmaskinen røre i isblandingen i 18 minutter eller indtil den får konsistens som softice. Tilsæt hakkede macademianødder og 4 spsk. karamelsauce. Lad den røre rundt i 2 minutter mere. Hæld isen over i en beholder. Hæld lidt karamelsauce og hakkede macademianødder på toppen. Put den i fryseren i 4 timer, eller indtil den er fast.